Televiziunea publică a Rusiei a filmat ceea ce a descris ca fiind o investigație despre vila în care disidentul Alexei Navalnîi a trăit în Germania în timp ce se recupera în urma vindecării cu Noviciok din luna august a anului trecut, relatează Moscow Times.

Emisiunea difuzata de Rusia 1Foto: Captura video

Segmentul, în care au fost intercalate imagini din investigația privind palatul extravagant de pe coasta Mării Negre care ar fi deținut de președintele rus Vladimir Putin, a fost difuzat duminică în timpul uneia dintre cele mai vizionate emisiuni din Rusia.

Realizatorii emisiunii „Vesti Nedeli” de la Rusia 1 au folosit de asemenea imagini filmate cu drona și un tur personal al arhitectului care a proiectat vila din Freiburg pentru a-l acuza pe Navalnîi că se bucură de același lux de care disidentul îl acuză pe Putin.

Corespondenta Rusia 1 a testat una dintre piscinele vilei, a prezentat dormitorul în care au dormit Navalnîi și soția sa, turul culminând cu inspecția amănunțită a băii vilei.

Russian state media attacks Alexei Navalny for indulging in the traditional opulence of the European lower middle class from r/navalny

„Peria pentru toaletă este de asemenea aici”, a declarat corespondenta televiziunii publice ruse cu referire la un obiect în valoare de 700 de dolari care s-ar găsi în palatul lui Putin și devenit un simbol al protestelor împotriva președintelui rus.

„Strălucește, dar nu atât de tare”, a afirmat jurnalista.

Rusia 1 a afirmat că Navalnîi a cheltuit în jur de 30.000 de euro în timpul șederii sale de două luni la vilă înainte de a se întoarce în Rusia în 17 ianuarie.

Segmentul de 7 minute a fost difuzat în timpul emisiunii de două ore a lui Dmitri Kiseliov, unul dintre propagandiștii Kremlinului de la televiziunea de stat rusă.

Într-un alt segment Kiseliov a afirmat că investigația lui Navalnîi a fost finanțată de servicii de informații străine, o acuzație formulată și de biroul lui Putin după publicarea investigației care a strâns peste 110 de milioane de vizualizări pe Youtube.

„Scopul a fost cu siguranță de a-l afecta pe președintele Putin ca lider al țării și prin urmare însăși Rusia”, a declarat la un moment dat Kiseliov.

Rusia 1 a respins luna trecută afirmațiile potrivit cărora președintele rus este proprietarul complexului de pe malul Mării Negre despre care Navalnîi estimează că a costat 1,5 miliarde de euro.

Omul de afaceri rus Arkady Rotenberg, un prieten apropiat al lui Putin și fost partener de judo al acestuia, a declarat ulterior presei din această țară că palatul ar fi proprietatea sa.

REFERINȚĂ: