Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost împușcat mortal în Statele Unite după ce a încercat să filmeze o farsă privind jefuirea unor trecători pentru Youtube, relatează BBC.

CrimăFoto: Pexels

Martorii au relatat poliției că Timothy Willis și un prieten al său au abordat un grup de persoane în fața unui parc de trambuline din orașul Nashville, Tennessee, cei doi având în mână cuțite de mari dimensiuni.

Wilks a fost împușcat de o persoană în vârstă de 23 de ani care le-a spus ofițerilor că nu avea nicio idee că ar fi vorba despre o „farsă” și că a acționat în legitimă apărare.

Prietenul lui Wilks a relatat că aceștia încercau să filmeze gluma pentru a urca înregistrarea video pe Youtube. Polițiștii nu au efectuat deocamdată nicio arestare în legătură cu moartea bărbatului.

Înregistrările cu jafuri false sunt destul de întâlnite pe Youtube, uneori implicând arme false, cagule sau mașini pentru evadare. Unele dintre acestea au milioane de vizualizări deși sunt false, toți participanții fiind la curent că este vorba de o „farsă” și jucându-și rolul.

Însă platforma video a introdus în urmă cu doi ani noi reguli pentru a interzice farsele periculoase sau care pot părea amenințătoare, printre acestea numărându-se interzicerea „farselor care le face pe victime să se teamă că se află într-un pericol fizic iminent sau care creează suferință emoțională gravă minorilor”.

Youtube a introdus regulile după ce mai multe înregistrări cu farse urcate pe platforma sa au ajuns în atenția publică.

În 2015 gigantul tech a refuzat să înlăture o înregistrare video în care vloggerul Sam Pepper a păcălit un bărbat că prietenul său a fost împușcat și ucis.

Însă în 2017 o farsă a doi youtuberi a devenit mortală după ce Monalisa Perez, atunci în vârstă de 19 ani, l-a împușcat pe prietenul său, Pedro Ruiz, printr-o carte groasă despre care credea că va opri glonțul.

Perez a petrecut șase luni în spatele gratiilor în martie 2018 iar Youtube a interzis farsele periculoase zece luni mai târziu.

Citește și: