Ambasada Rusiei de la Sofia a transmis că țările ar trebui să se uite prima dată în propria ogradă pentru a se asigura că drepturile democratice sunt respectate acasă înainte să „navalnîiască” după ce autoritățile bulgare au condamnat încarcerarea lui Alexei Navalnîi, relatează Euractiv.

Premierul bulgar Boiko Borisov alaturi de Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

„Țările care, sub pretextul bunăvoinței de a proteja democrația și societatea civilă, vor cel mai activ să influențeze situația politică internă din Rusia ar trebui să asgiure întâi respectarea drepturilor democratice și a libertăților în propriile țări înainte să navalnîiască”, afirmă un comunicat al ambasadei ruse.

Aceasta a adăugat că știrile din Bulgaria despre cazul Navalnîi sunt pure speculații, subliniind că procesul disidentului a fost public și în strictă conformitate cu legislația rusească.

„Vă amintim că Federația Rusă este un stat suveran și nu va tolera ingerințe în treburile sale interne de către terțe țări și oficialii lor”, a mai afirmat comunicatul.

Reacția ambasadei ruse de la Sofia a venit după ce premierul bulgar Boiko Borisov și ministrul de externe Ekaterina Zaharieva au condamnat încarcerarea lui Navalnîi și reprimarea violentă a protestelor pe care aceasta le-a declanșat.

Citește și: