Daniel Dragomir a fost reținut la Bari de poliție, în executarea unui mandat european de arestare. În iunie anul trecut, au fost arestați doi complici, inclusiv fostul procuror șef al sistemului judiciar român, Alina Mihaela Bica, scrie La Repubblica.

Daniel DragomirFoto: Agerpres

Un fost ofițer al Serviciului Român de Informații, Daniel Dragomir, a fost arestat la Bari de poliție, în executarea unui mandat european de arestare în scopul extrădării și predării emis de Curtea de la București.

Dragomir este tras la răspundere pentru infracțiunile de spălare de bani, fals în acte publice și trafic de influență împreună cu alți compatrioți cu care, pentru a evita arestarea, fugise din țară.

Acțiunile de urmărire ale lui Dragomir și ale complicilor săi au fost începute de polițiștii echipei mobile Bari din iunie 2020 în urma arestării a doi complici: Alina Mihaela Bica, fost procuror șef al justiției române, și Ioan Bene, cunoscut deja de forțele de poliție italiene pentru infracțiunile de spălare de bani și fraudă.

Alina Bica își găsise refugiu la unul dintre compatrioții săi în Altamura, în timp ce Bene se ascundea într-o vilă de lux situată în cartierul Bari-Palese. Căutările continuă pe teritoriul național pentru urmărirea celorlalți complici.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, dat în urmărire internațională în iunie 2020 după ce a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, s-a predat autorităților din Bari, a anunțat joi Poliția Română. Dragomir este condamnat în dosarul în care este acuzat că ar fi primit peste 460.000 de euro de la omul de afaceri Rami Ghaziri pentru a-i proteja afacerile.

Anunțul Poliției Române:"În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională - Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales.Acesta a fost dus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București.În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România".