Excentricul miliardar sud-african Elon Musk s-a întors pe Twitter la două zile după ce a anunțat că va lua o pauză „pentru o vreme” de la platforma social media, o nouă postare de-a sa ducând la creșterea spectaculoasă a prețului unei criptomonede, relatează CNBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prețul Dogecoin, o criptomonedă creată ca glumă în 2013, a crescut cu 50% până la 0,05798 dolari după ce Musk și-a exprimat susținerea pentru aceasta pe Twitter, potrivit Coindesk.

Musk a scris inițial „Doge” și imediat după aceea a afirmat într-o altă postare că „Dogecoin este criptomoneda poporului”.

Postările de pe Twitter ale CEO-ului Tesla despre anumite companii și criptomonede au dus la o creștere spectaculoasă a valorii acestora în ultimele săptămâni.

GameStop, Etsy și CD Project s-au bucurat de postări favorabile din partea miliardarului sud-african, bucurându-se de o creștere vertiginoasă a prețului acțiunilor lor.

Cu toate acestea, prezența sa pe Twitter i-a cauzat și probleme legale în trecut.

El a fost obligat să renunțe la funcția de președinte al consiliului de administrație al Tesla în 2018, după o altercație serioasă cu Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare care l-a acuzat că a indus în eroare investitorii scriind pe Twitter despre o posibilă retragere a Tesla de pe bursă.

REFERINȚE: