CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk a anunțat marți că renunță la Twitter „pentru o vreme”, după ce postările sale de pe rețeaua socială au contribuit la alimentarea unei frenezii bursiere care a dus la creșterea vertiginoasă a acțiunilor unor companii, relatează AFP și Barrons.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Fără twitter pentru o vreme”, i-a anunțat miliardarul sud-african pe cei aproape 45 de milioane de urmăritori ai săi de pe platforma social media, fără a oferi însă vreun motiv pentru decizia sa subită.

Musk, care și-a exprimat disprețul pentru investitorii care pariază pe scăderea acțiunilor (short selling), s-a implicat săptămâna trecută în controversa GameStop, exprimându-și susținerea pentru forumul de pe Reddit care a coordonat cumpărarea de acțiuni GameStop pentru a crește prețul acestora.

Doar câteva ore mai târziu, miliardarul și-a exprimat „dragostea” pentru Etsy, un retailer online specializat în comercializarea de produse handmade și ale micilor producători, postarea sa ducând la creșterea cu 8% a acțiunilor companiei.

Cele două postări nu au fost însă singurele din ultimele săptămâni care au provocat mișcări pe piață. Când și-a modificat descrierea profilului de pe Twitter vinerea trecută pentru a scrie doar „bitcoin”, prețul criptomonedei a sărit cu 20%.

Cu toate acestea, prezența sa pe Twitter i-a cauzat și probleme legale în trecut.

El a fost obligat să renunțe la funcția de președinte al consiliului de administrație al Tesla în 2018, după o altercație serioasă cu Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare care l-a acuzat că a indus în eroare investitorii scriind pe Twitter despre o posibilă retragere a Tesla de pe bursă.

Cu o avere estimată la peste 180 de miliarde de dolari, Musk, în vârstă de 49 de ani, l-a depășit la începutul lunii ianuarie pe CEO-ul Amazon Jeff Bezos în clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg, devenind cel mai bogat om din lume.

Citește și: