Producătorii britanici de whisky au fost devastați de tarifele impuse de Trump
Noi date arată că exporturile de whisky din Marea Britanie în SUA au scăzut cu peste o treime de la impunerea unui tarif de 25% asupra lor în luna octombrie din 2019. Pierderile se ridică la peste 500 de milioane de lire sterline.
Tarifele au fost introduse inițial de administrația Trump ca măsură de retorsiune față de ajutoarele de stat din UE pentru constructorul de avioane Airbus, produse printre care și whisky-ul fiind grav afectate de războiul comercial declanșat.
Asociația Producătorilor de Whisky din Marea Britanie (SWA) afirmă că distilatorii continuă să plătească prețul pentru o dispută legată de sectorul aeronautic care nu are nicio legătură cu ei.
Directorul SWA, Karen Betts, a descris situația actuală ca fiind „nesustenabilă”.
„Exporturile noastre către SUA au scăzut cu 35%, echivalentul a peste jumătate de miliard de lire sterline, de la introducerea tarifelor”, a declarat Betts.
„Povara apasă deopotrivă asupra producătorilor mari și mici care pierd vânzări și cotă de piață pe care s-ar putea să nu le recupereze niciodată în ceea ce a fost de decenii cea mai mare și valoroasă piață”, a relatat aceasta.
„Este foarte greu de înțeles pentru producătorii de whisky de ce guvernul Regatului Unit nu dorește să discute încălcarea regulilor Organizației Mondiale a Comerțului privind subvențiile din domeniul aerospațial care se află la originea acestor tarife”, a subliniat Betts.
Liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer, a cerut într-un editorial publicat luna trecută ca guvernul condus de Boris Johnson să negocieze ridicarea tarifelor cu noua administrație de la Casa Albă.
„Guvernul Regatului Unit trebuie să acționeze urgent și să ceară suspendarea imediată a tuturor tarifelor impuse sectoarelor fără legătură [cu cel aeronautic] și să-și redubleze eforturile de a rezolva disputa alături de noua administrație a SUA pentru a ridica tarifele definitiv”, a cerut și Betts.
Citește și:

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Deci Trump era odios pentru a ca pus taxe betivanilor.
Deci mortii au votat in masa cu Biden pentru ca Trump dictatorul a impus taxe pe betivaneala.
Corect. Traiasca Biden. Cate o sticla de votca gratis pe zi la toata lumea.
Stirile anti-Trump devin tot mai penibile, ridicole si ilogice.
Partea amuzantă e că inclusiv produsele europene pur sânge sunt mai ieftine în Amrica ca-n țările producătoare :)
De exemplu un VW Passat cu cutie de viteză automată costă $19999 la dealer-ul de la mine, cu $0 prima rată, $0 avans și 0% dobândă pe 5 ani, Aceeași mașină în Germania, cu cutie de viteze manuală și motor mai mic pleaca de la 27000€ + TVA :)
Același lucru la brânzeturi, băuturi și chiar și la „Eugenia” luată de pe Amazon :)
Scotienii sunt cei ce se considera nedreptatiti si nu britanicii.
rugam autorul /autoarea SJ sa interpreteze mai cu atentie ce citeste