Fostul consilier al Casei Albe Jared Kushner și adjunctul său Avi Berkowitz au fost nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace pentru rolul jucat în negocierea normalizării relațiilor dintre Israel și patru țări arabe, anunță The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kushner, ginerele fostului președinte republican Donald Trump, și Berkowitz, delegatul special pentru Orientul Mijlociu al administrației, au fost personaje cheie în negocierea acordurilor dintre Israel și Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Sudan și Maroc.

Cei doi au fost nominalizați de către avocatul american Alan Dershowitz, acesta fiind eligibil să îi propună pentru prestigiosul premiu în capacitate de profesor emerit al Facultății de Drept a Universității Harvard.

Dershowitz i-a luat apărarea lui Trump în timpul primului său proces de punere sub acuzare de anul trecut și a declarat pentru Wall Street Journal în 20 ianuarie că Senatul ar trebui să respingă articolele de punere sub acuzare împotriva fostului președinte întrucât acesta a părăsit funcția.

Mii de persoane din întreaga lume, de la foști parlamentari la foști câștigători ai premiului, sunt eligibili pentru a propune candidați.

Nominalizările s-au încheiat duminică, printre persoanele propuse pentru Premiul Nobel pentru Pace numărându-se disidentul rus Alexei Navalnîi, Organizația Mondială a Sănătății și activista Greta Thunberg.

Citește și: