Moscova a denunțat duminică „ingerința grosolană” a Statelor Unite, care au criticat arestările masive ale manifestanților de către poliție în timpul manifestațiilor din Rusia care cer eliberarea opozantului Aleksei Navalnîi, relatează AFP.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

„Ingerința grosolană a SUA în afacerile interne rusești este un fapt, precum și promovarea informațiilor false și a apelurilor la participarea la acțiuni ilegale de către platformele de internet controlate de Washington”, a declarat pe Facebook Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Autoritățile au reținut peste 3.000 de protestatari care au ieșit în stradă în mai multe orașe din Rusia, fiind al doilea weekend consecutiv când au loc proteste masive de susținere a principalului critic al președintelui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, care continuă să se afle în închisoare.

SUA a condamnat duminică folosirea constantă a unor tactici brutale de către autoritățile ruse împotriva manifestanților pașnici și a jurnaliștilor, a transmis secretarul de stat american Antony Blinken, într-un mesaj pe Twitter.