Poliţia italiană începe anchetarea unei influencere din Sicilia, după moartea fetiţei de 10 ani după o provocare de tip „blackout challenge” pe TikTok, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit La Stampa, influencera are 48 de ani și este din provincia Siracuza.

În contextul monitorizării rețelei de socializare, anchetatorii italieni au identificat un link pe TikTok, atribuibil profilului influenceriței din Sicilia, cu imagini care surprind o provocare între o femeie și un bărbat. Ambii își înfășoară complet fețele, inclusiv nasul și gura, cu bandă adezivă transparentă, în așa fel încât să nu poată respira.

Videoclipul a fost considerat de anchetatori ca fiind „extrem de periculos”, deoarece este vizibil pentru toți utilizatorii fără restricții, inclusiv de minori, așa cum s-a întâmplat recent cu provocări similare. Prin urmare, a fost eliminat de pe TikTok.

Anchetatorii au constatat că, de-a lungul timpului, influencera pe social media a publicat și numeroase alte provocări video cu același conținut, care i-au permis să câștige popularitate și aprecieri de la 731.000 de adepți de vârste diferite.

O fetiță de 10 ani a din Palermo a murit recent asfixiată, informațiile de până acum ducând la ipoteza că participa la o provocare numită „jocul cu eșarfa” pe TikTok.