Italia a anunţat vineri că a blocat provizoriu accesul la TikTok utilizatorilor a căror vârstă nu este garantată, o măsură luată de urgenţă după moartea unei fetiţe care participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritatea italiană pentru protecţia datelor personale a indicat într-un comunicat că blocarea reţelei sociale chineze are efect imediat şi este valabilă până la 15 februarie.

Aceasta înseamnă concret că TikTok are interdicţia de a exploata „datele utilizatorilor a căror vârstă nu a fost stabilită cu siguranţă absolută”, a detaliat autoritatea de reglementare.

Această decizie intervine la câteva ore după anunţul morţii la Palermo (în Sicilia, sudul țării) a unei fetiţe de 10 ani, asfixiată în timp ce participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe TikTok, filmându-se cu telefonul mobil.

Or înscrierea acesteia pe reţeaua socială chineză, foarte populară printre adolescenţi, „nu a fost refuzată de companie”, în pofida vârstei fetiţei, sub minimul de 13 ani prevăzut de TikTok, a subliniat Autoritatea italiană pentru protecţia datelor.