Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a declarat marți că țara sa nu are nevoie de măsuri de carantină fiindcă Dumnezeu îi va proteja poporul și că măsuri de precauție precum inhalarea de aburi sunt mai bune decât vaccinurile străine periculoase, relatează Reuters.

John MagufuliFoto: Flickr

Guvernul lui Magufuli a respins în mare parte purtatul de măști și respectarea distanțării fizice, în pofida recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și a consensului științific privind eficacitatea măsurilor în a preveni răspândirea coronavirusului.

Tanzania nu a mai raportat infecțiile cu SARS-CoV-2 de la jumătatea anului trecut.

„Vaccinurile nu sunt bune. Dacă ar fi fost, atunci omul alb ar fi adus vaccinuri pentru HIV/SIDA”, a declarat Magufuli în timpul ceremoniei de inaugurare a unei ferme din vestul țării.

„Noi tanzanienii nu ne-am încuiat înăuntru și nu ne așteptăm să o facem. Nu mă aștept să anunț niciun lockdown fiindcă Dumnezeul nostru trăiește și El va continua să îi protejeze pe tanzanieni”, a adăugat Magufuli.

Președintele tanzanian a respins și importarea de teste pentru COVID-19, afirmând că acestea au dat rezultate pozitive și când au fost testate pe o capră și un fruct pawpaw, promovând în schimb leacurile tradiționale.

„Vom continua de asemenea să luăm măsuri de precauție privind sănătatea inclusiv inhalarea de aburi”, a precizat acesta.

„Dacă inhalați în timp ce vă rugați lui Dumnezeu, vă rugați în timp ce recoltați porumb, cartofi, să puteți mânca bine și atunci corona nu va intra în corpul vostru. Vă vor speria mult, frații mei tanzanieni, dar ar trebui să fiți fermi”, a adăugat acesta.

Magufuli a declarat de asemenea că vaccinurile ar putea face parte dintr-un complot străin de a fura bogățiile Africii:

„Tanzanienii ar trebui să fie atenți cu aceste lucruri importate. Nu ar trebui să vă gândiți că ei (străinii) vă iubesc mult. Această țară este bogată, Africa este bogată, toată lumea vrea o bucată din ea”.

„Cunosc unii tanzanieni care au părăsit țara pentru a se vaccina în alte țări. Au adus un tip ciudat de corona de acolo. Fiți fermi”, a concluzionat acesta.

Citește și: