Aproape 40 de milioane de omeni au urmărit la TV transmisiunea în direct a depunerii jurământului democratului Joe Biden pentru funcția de președinte al SUA pe șase rețele TV, scrie joi Variety, citând datele compaiei de măsurare a audienelor Nielsen, relatează Reuters.

Joe Biden se adreseaza natiuniiFoto: Patrick Semansky / AFP / Profimedia Images

Astfel, inaugurarea lui Biden a fost urmărită la TV de 39.87 de milioane de oameni.

Audiența lui Biden a depășit-o miercuri pe cea avută de republicanul Donald Trump la inagurare acum patru ani, când 30,6 milioane au urmărit la TV depunerea jurământului.

Joe Biden și Kamala Harris au depus miercuri jurământul pentru funcția de președinte, respectiv vicepreședinte SUA. Astfel, Joe Biden a devenit al 46-lea președinte american, iar Kamala Harris a devenit prima femeie vicepreședinte. Democratul în vârstă de 78 de ani a făcut apel, în primul său discurs după învestire, la „unitate” într-o țară străbătută de crize profunde la sfârșitul mandatului lui Donald Trump. La depunerea jurământului au fost prezenți foștii președinți Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, în timp ce Donald Trump a fost marele absent.

Citește și:

SUA: Primele modificări făcute de Biden în Biroul Oval și simbolistica lor

Cursa lui Biden de 100 de zile. Obiectivul: Recuperarea după epoca Trump. Primele decizii luate în Biroul Oval VIDEO