Judecătorul de district american Barbara Rothstein din Seattle a respins o cerere a lui Parler pentru o ordonanță preliminară care urmărea să solicite AWS să găzduiască în continuare site-ul. Rothstein a spus că Parler nu a oferit decât presupuneri că AWS conspirase cu Twitter pentru a-i afecta afacerea și a spus că serviciul de găzduire web „a argumentat convingător” că încearcă să împiedice Parler să fie folosit pentru a promova violența, potrivit Politico.

ParlerFoto: Thiago Prudencio/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dovezile pe care Parler „le-a prezentat în susținerea cererii sunt atât de mici, cât și contestate de AWS”, a spus ea într-o decizie prin care i-a refuzat lui Parler o ordonanță preliminară.

Rețeaua socială conservatoare Parler a depus pe 11 ianuarie o plângere împotriva Amazon, care a scos-o de facto de pe internet tăind accesul la serverele sale din cauza mesajelor persistente de incitare la violență după asaltul de la Capitoliu, potrivit AFP.

Parler, care consideră că această decizie este motivată politic și de dorința de a reduce concurența în beneficiul Twitter, a solicitat instanței să pronunțe un ordin temporar împotriva Amazon obligând grupul să își redeschidă serverele.

Giganții tech Apple și Google anunțaseră anterior că retrag de pe platformele lor de descărcare aplicațiile rețelei sociale, invocând de asemenea proliferarea "amenințărilor cu violență" și a "activităților ilegale".

Citește și: