Rețeaua socială Parler a revenit online cu ajutorul unei firme rusești (Reuters)
Google și Apple au înlăturat Parler din magazinele lor pentru aplicații după ce mai multe companii tech l-au suspendat pe Trump de pe platformele lor după atacul din 6 ianuarie asupra Congresului american, provocând un exod al susținătorilor președintelui pe Twitter.
Amazon Web Services a tăiat de asemenea accesul Parler la serverele sale.
Reuters relatează că website-ul Parler a revenit online luni prin intermediul unei adrese de protocol internet folosite de DDos-Guard, o firmă tech deținută de doi bărbați din orașul rusesc Rostov-pe-Don și înregistrată în Scoția.
Printre clienții firmei se numără Ministerul rus al apărării, publicația săptămânală pro-Kremlin Argumenty i Fakty dar și postul de radio liberal Ecoul Moscovei.
Un mesaj publicat pe website-ul Parler de CEO-ul companiei, John Matze, anunță că aceasta depunde eforturi pentru a restaura toate funcționalitățile.
Critici ai rețelei sociale au declarat pentru Reuters că dependența Parler de o companie rusească reprezintă un risc de securitate și „este o alegere bizară pentru un site popular în rândul persoanelor care se descriu drept patrioți”.
Parler a devenit cea mai descărcată aplicație din magazinul de aplicații al Apple după ce rețeaua rivală Twitter a suspendat contul președintelui Donald Trump pentru rolul său în incitarea protestatarilor care au atacat Capitoliul american.
Tim Cook, CEO-ul Apple, a afirmat că Parler va fi reprimit în App Store dacă își va îmbunătăți regulile de moderare.
Citește și:

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
nu vi se pare ciudat ca doar firmele americane ajung sa detina un MONOPOL GlOBAL pe asa zisa socializare?
cand vine o firma din Europa sau din China sau din Rusia americanii o ataca si nu op lasa sa functioneaza la ei
Guvernul USA însă nu a interzis funcționarea acelei firme care găzduiește Parler. Doar că FB a ajuns - după ce mulți au pus presiuni asuora lui Zuck - să-l interzică pe Trump, că dacă nu o făceau era mai rău pentru business-ul lor. Și Amazon se știe că era pe nasoale cu Trump de multă vreme...
Nu se poate compara modul în care se practică cenzura în China și Rusia cu ceea ce se practică în USA.
Dincolo de formă, Parler ar fi trebuit să fie online cu ajutorul unor firme americane. Numai că firmele americane s-au erijat în Dumnezeu și au decis că Parler nu mai are voie să parlească, pentru că parlește lucruri interzise de Sharia Big-Tech. De undeva a apărut totuși cineva fără pretenții de Dumnezeu care a luat banii și a livrat produsul, fără alte întrebări. O fi bine ? O fi rău ?...