Clădirea Capitoliului din Washington D.C. a intrat în lockdown pentru scurt timp datorită unei amenințări de securitate, anunță BBC.

Alerta la CapitoliuFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Reporterii de la fața locului spun că un anunț de urgență este difuzat și o repetiție a inaugurării președintelui ales Joe Biden a fost suspendată.

Mii de membri ai Gărzii Naționale sunt desfășurați în capitala americană cu două zile înainte de inaugurarea următorului președinte american.

Martorii oculari au raportat fum în apropierea Capitoliului, serviciul de pompieri din Washington D.C. anunțând că a răspuns la un incendiu în zonă, acesta fiind stins între timp.

UPDATE: Se pare că un incendiu de mici dimensiuni de sub un pod din apropierea Capitoliului a cauzat intrarea în starea de alertă.

O alertă trimisă angajaților Capitoliului a anunțat că toate clădirile din complex au intrat în lockdown, fiind interzise toate intrările și ieșirile.

„Întregul complex al Capitoliului a fost închis în totalitate, din raţiuni de securitate, din cauza unei ameninţări externe. Alerta de securitate a fost transmisă tuturor membrilor Congresului", a anunțat un oficial din cadrul serviciilor administrative.

Capitoliul, sediul Congresului Statelor Unite, a fost scena violențelor declanșate în 6 ianuarie de protestatarii pro-Trump, revoltă care s-a soldat cu cinci decese.

Autoritățile din toate cele 50 de state americane plus Districtul Columbia sunt în alertă datorită temerilor privind posibile proteste violente înaintea inaugurării lui Joe Biden care urmează să aibă loc marți.

FBI-ul a avertizat că protestatari pro-Trump înarmați ar putea organiza manifestații în apropierea legislativelor locale din statele lor.

Citește și: