Germania a trimis la Moscova mai multe elemente ale anchetei judiciare cu privire la presupusa otrăvire a opozantului Kremlinului, Alexei Navalnîi, chiar înainte de întoarcerea planificată a acestuia în Rusia, a declarat sâmbătă guvernul german pentru AFP.

Aleksei NavalniiFoto: facebook.com/navalny

Biroul german competent "a răspuns la patru cereri de asistență juridică reciprocă din partea procuraturii publice ruse în legătură cu atacul care l-a vizat pe Alexei Navalnîi", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției.

Opozant al puterii ruse, Alexei Navalnîi se recuperează în Germania din august, unde fusese transferat după ce a intrat în comă la întoarcerea sa dintr-o călătorie în Siberia.

El și-a programat să părăsească Berlinul duminică cu avionul pentru a se întoarce în țara sa, în ciuda riscului de arestare la sosirea sa.

Printre documentele din dosarul trimis autorităților judiciare ruse se numără în special „procesele verbale” privind interogatoriile lui Alexei Navalnîi de către anchetatorii germani.

"Toate informațiile necesare unei anchete penale, cum ar fi probele de sânge și țesuturi, precum și articole vestimentare, sunt acum disponibile pentru Rusia", a subliniat purtătorul de cuvânt.

În aceste condiții, "guvernul german presupune că autoritățile ruse vor lua acum toate măsurile pentru a face lumină asupra infracțiunii a cărui victimă a fost domnul Navalnîi", a adăugat el.