„Șamanul QAnon” Jake Angeli, cunoscut după ce a participat într-o costumație bizară la atacul de săptămâna trecută asupra Capitoliului american, i-a cerut președintelui Donald Trump să îl grațieze, relatează The Hill.

Jake AngeliFoto: Amy Harris / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jacob Anthony Chansley, alias Jake Angeli, s-a predat sâmbătă autorităților după ce acestea au emis un mandat de arestare pe numele său pentru participarea la luarea cu asalt a Congresului Statelor Unite de miercurea trecută.

Avocatul său, Albert Watkins, cere acum grațierea bărbatului, afirmând că clientul său nu a fost implicat în violențele de miercuri și că s-a predat de bună voie autorităților.

„Clientul meu a auzit cuvintele repetate adesea de președintele Trump”, a afirmat avocatul făcând referire la îndemnul lansat de președintele republican ca susținătorii săi să se îndrepte spre Dealul Capitoliului în timp ce legiuitorii numărau voturile exprimate de Colegiul Electoral.

„Cuvintele și invitația unui președinte ar trebui să însemne ceva. Dată fiind maniera pașnică și ascultătoare în care domnul Chansley s-a comportat, ar fi adecvat și onorabil pentru președinte să îi grațieze pe domnul Chansley și pe alți indivizi pașnici care au acceptat invitația președintelui cu intenții onorabile”, a adăugat avocatul.

Chansley a fost pus sub acuzare de autorități pentru pătrundere într-o clădire restricționată, pătrundere prin efracție și tulburare a liniștii publice.

Bărbatul a declarat în zilele care au urmat revoltei că nu vede nimic greșit în acțiunile sale.

„Consider o victorie faptul că am văzut o parte a trădătorilor din funcție adăpostindu-se, punându-și măștile de gaz și retrăgându-se în buncărul lor subteran”, a declarat Chansley pentru NBC News, referindu-se la legiuitorii din Capitoliu.

Mai devreme în cursul săptămânii, mama lui s-a plâns în fața unei instanțe că acesta nu a mâncat din momentul arestării deoarece închisoarea în care este încarcerat nu îi oferă mâncare organică.

„Se simte foarte rău dacă nu mănâncă mâncare organică”, a spus ea.

Citește și: