Președintele american Donald Trump, sub presiunea de a-și da demisia după ce suporterii săi au luat cu asalt Capitoliul american săptămâna trecută, a spus că procedura de punere sub acuzare care urmează să fie lansată de către democrați a provocat ”o furie imensă” printre susținătorii săi, dar a adăugat că el nu vrea violență, relatează Reuters și AFP. Președintele Donald Trump a respins marți orice responsabilitate pentru violența suporterilor săi în timpul asaltului asupra Capitoliului, spunând că observațiile sale de la momentul respectiv erau adecvate.

Donald TrumpFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

UPDATE ”Dacă mi-ai citit discursul... ceea ce am zis a fost total adecvat”, le-a spus reporterilor, când a fost întrebat dacă își asumă vreo responsabilitate cu privire la atacul de pe 6 ianuarie.

”Nu vreau violență”, le-a spus Trump reporterilor înainte de a pleca la Alamo, în sudul Texasului.

În primele sale declarații după 8 decembrie, președintele american nu a răspuns la întrebarea dacă își va da sau nu demisia.

El a criticat procedura de punere sub acuzare.

”Punerea sub acuzare provoacă furie imensă și o fac și e chiar un lucru teribil că o fac”, a spus Trump, care a adăugat că mișcarea democraților de a-l pune sub acuzare, sub acuzația că a incitat la insurecție cu privire la atacul asupra Capitoliului este ”o vânătoare de vrăjitoare” împotriva sa.

Trump va deveni primul președinte american care va fi pus sub acuzare de două ori dacă Camera Reprezentanților votează favorabil miercuri când va fi examaninat actul de acuzare.

Citește și:Întâlnire Trump - Mike Pence în Biroul Oval: Trump nu intenţionează să demisioneze înainte de încheierea mandatului