Autoritățile indoneziene au recuperat una dintre cutiile negre ale avionului Sriwijaya Air care s-a prăbușit în Marea Java sâmbătă, a anunțat un purtător de cuvând al marinei Indoneziei citat de Reuters.

Cautari epava Sriwijaya AirFoto: Risa Krisadhi-SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Înregistratorul de date va fi transportat la portul din Jakarta, potrivit purtătorului de cuvânt Fajar Tri Rohadi.

Televiziunile locale au difuzat anterior imagini care arătau o cutie albă din plastic cu un dispozitiv în interiorul său fiind transportată cu o ambarcațiune a marinei, nefiind imediat clar dacă este vorba de înregistratorul de date al avionului sau cel de voce din carlingă.

Zborul SJ182 se îndrepta sâmbătă înspre insula Borneo situată la aproximativ 740 de kilometri distanță de Jakarta înainte să dispară de pe radare la patru minute după decolare.

La bordul aeronavei se aflau 62 de persoane, toate pierzându-și viața în urma tragediei. Mai multe rămășițe umane și obiecte personale ale victimelor au fost recuperate de scafandrii indonezieni.

Autoritatea pentru siguranță aeronautică din Indonezia a anunțat că se așteaptă să poată analiza informațiile din înregistratoarele de date în decurs de trei zile de la recuperarea acestora.

Anchetatorii se vor baza pe cutiile negre pentru a încerca să elucideze cauzele tragediei, deocamdată neexistând indicii imediate cu privire la cauzele prăbușirii.

Aeronava Boeing 737-500 avea aproape 27 de ani vechime, primul ei zbor având loc în mai 1994.

REFERINȚĂ: