Un ofițer al Poliției Capitoliului care a fost de serviciu în timpul revoltei mortale din capitala americană de miercurea trecută a murit sâmbătă în urma unei aparente sinucideri, potrivit mai multor surse citate de The Daily Beast.

Haos in Washington 8Foto: AFP / Profimedia Images

Howard B. Liebengood, în vârstă de 51 de ani, lucra în cadrul diviziei pentru Senat a forțelor de ordine din aprilie 2005.

„Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia, prietenii și colegii săi”, a anunțat Poliția Capitoliului (USCP) într-un comunicat remis dumincă.

„Suntem zdruncinați de moartea Ofițerului Liebengood. Fiecare Ofițer al Poliției Capitoliului pune siguranța altora înaintea celei proprii și Ofițerul Liebengood a fost un exemplu de serviciu altruist care este marca USCP”, a afirmat într-un comunicat și Gus Papathanasiou, șeful sindicatului polițiștilor Capitoliului.

Comunicatul a notat de asemenea că Liebengood „a fost printre ofițerii care au fost de serviciu în timpul revoltelor de la Capitoliu”.

Deși nu sunt cunoscute deocamdată toate detaliile în jurul morții tragice a polițistului, acesta este al doilea ofițer al Poliției Capitoliului care a murit săptămâna trecută.

Brian Sicknick a fost ucis cu violență în timpul revoltelor de miercuri care s-au soldat și cu rănirea a zeci de ofițeri. Bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost un membru al Gărzii Naționale din New Jersey care a participat la operațiunile „Enduring Freedom” și „Desert Shield”.

Răspunsul poliției la atacul de săptămâna trecută este considerat un eșec colosal al personalului de securitate, fiind imediat condamnat de liderii democrați.

Șeful USCP și cel al diviziei pentru Senat a Poliției Capitoliului și-au dat demisia a doua zi după atacul mortal de miercuri.

Președintele ales Joe Biden a catalogat drept „inacceptabil” răspunsul slab al polițiștilor și scăparea de sub control a situației.

„Dacă aceasta ar fi fost o manifestare a mișcării Black Lives Matter, aceștia ar fi fost tratați foarte diferit față de gloata furioasă care a atacat Capitoliul, știm cu toții că este adevărat și că este inacceptabil”, a spus el într-un discurs din orașul său natal, Wilmington.

„Ieri am văzut cu ochii mei una dintre cele mai întunecate zile din istoria noastră”, a mai afirmat președintele ales al SUA, numindu-i „teroriști” pe cei care au participat la atacul pe care l-a catalogat drept „insurecție”.

Citește și: