VIDEO. Cum s-a văzut „insurecția” fanilor lui Trump prin ochii unei românce care trăiește în Capitol Hill, Washington: „Mi-a amintit de Mineriadă”

de Gabriel Bejan     HotNews.ro
Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 9:41 Actualitate | Internaţional


Haos in Washington 8
Foto: AFP / Profimedia Images
​Raluca Bucur este o antreprenoare de origine română care trăiește în Capitol Hill din Washington DC, cartierul unde se află și sediul Congresului Statelor Unite. Într-un interviu pentru HotNews.ro, ea povestește cum a trăit evenimentele de miercuri și ce s-a schimbat în cartier după protestele violente ale fanilor lui Trump.

Cinci oameni au murit după ce, miercuri, mai mulți susținători ai președintelui Trump au intrat în forță în clădirea Capitoliului, acolo unde deputații și senatorii americani dezbăteau confirmarea votului din alegerile prezidențiale americane câștigate de Joe Biden.

Evenimentele au luat prin surprindere atât politicienii americani, care nu se așteptau ca acuzațiile nedovedite ale lui Trump privind fraudarea alegerilor să-i înfurie atât de tare pe fanii președintelui, cât și forțele de ordine care nu au reușit să blocheze accesul mulțimii furioase în Capitoliu.

Raluca Bucur, o româncă care trăiește în cartierul Capitol Hill, spune că deși este foarte obișnuită cu protestele de toate felurile, ceea ce s-a întâmplat miercuri a fost neobișnuit, atât pentru ea cât și pentru vecinii ei.Ce făceați atunci când au venit protestatarii la Capitoliu?

Raluca Bucur: Precizez că nu am fost în mijlocul protestelor, noi locuim în Washington DC, în cartierul Capitol Hill. Este la mică distanță de locul unde se desfășurau protestele. Eu eram acasă, în mijlocul zilei de lucru, urmăream și procedurile de la Capitoliu cu certificarea voturilor electorale. În timpul acesta auzeam mașini de poliție și elicoptere.

Știam că vor fi manifestații în ziua respectivă în fața Casei Albe, acestea erau planificate de multe săptămâni, toți vecinii din cartier eram conștienți că se vor întâmpla. Demonstrațiile sunt un lucru foarte comun în zona asta, noi suntem mereu pregătiți pentru mulțimi care vin, dintr-un motiv sau altul, să demonstreze în Washington DC, deci nu cred că a fost cineva foarte îngrijorat de ce s-ar putea întâmpla.

V-a luat prin surprindere amploarea protestului? Vă așteptați să vină atât de mulți oameni?

Nu neapărat amploarea ne-a surprins, pentru că știam de pe platformele de social media că foarte multe persoane planificau să vină în Washington DC, știam că hotelurile erau ocupate. Am fost însă surprinși de faptul că, la un moment dat, protestatarii au fost incitați de către președinte să se îndrepte către Capitoliu. Demonstrația era în fața Casei Albe, este o distanță cam de doi kilometri de acolo până la Capitoliu.

Surpriză a fost și când au început să treacă de barierele de securitate care erau în jurul Capitoliului. Cei care au fost și au vizitat Capitoliul știu că este o zonă foarte restricționată, adică după 9/11 nu mai ai voie nici să te urci pe treptele de la Capitoliu. Vizitele și accesul sunt restricționate foarte sever.

Când protestatarii au început să depășească bariera de securitate, inițial urmăream pe Twitter date raportate de persoane care erau la fața locului, am început să primesc mesaje de la prieteni cărora nu le venea să creadă când au văzut că mulțimile încercau să intre în Capitoliu.

Cum se explică această ușurință cu care au trecut? Au existat cordoane de securitate/ poliție sau nu au existat?

Poliția avea o prezență acolo, erau cordoane de poliție, erau bariere pe care scria „do not cross”, erau semne. Acum există multe discuții pe tema asta, din ce cauză și cum au reușit să treacă.

Una dintre supoziții este că pur și simplu poliția nu era îngrijorată de faptul că demonstranții ar putea să încerce să atace Capitoliul. Nu cred că și-a imaginat cineva că intențiile lor au fost să intre și să întrerupă deliberările.

În Washington suntem obișnuiți cu protestele, e respectat dreptul tuturor la libera opinie ceea ce include și demonstrațiile pașnice, dar nu ne-am așteptat la un atac. Nu se aștepta nimeni să intre oamenii și să încerce să întrerupă proceduri legale care se întâmplau la momentul respectiv.

Bănuiesc că ați văzut și protestele BLM. Ați putea să faceți o comparație referitoare la felul în care au reacționat autoritățile la cele două proteste?

Ce pot să spun este că noi locuim foarte aproape și de zona de unde se coordonează Garda Națională. În cazul protestelor Black Lives Matter, Garda Națională a fost adusă nu numai din zona Washington DC, dar au fost delegații din mai multe state. Asta însemna că erau vehicule blindate staționate pe Constitution Avenue și în zonele unde se așteptau să fie protestatarii.

Existau nu doar forțe de poliție, ci și forțe de securitate pe care nu era prea ușor să le identifici. Nu știam exact cine sunt oamenii aceia. În cazul respectiv, într-adevăr, prezența forțelor de autoritate a fost șocantă. A fost mult mai vizibilă.

Polițiștii și forțele de securitate au fost mai prezenți și mai vigilenți. Au fost și atunci cazuri de activități ilegale ale protestatarilor, cum ar fi graffiti și așa mai departe, dar în general au fost proteste pașnice.

Pot să vă spun tot din proprie experiență că după fiecare demonstrație de genul ăsta orașul rămâne destul de „trashed”..

Adică murdar..

Da, murdar. E imposibil să ai atâția oameni care demonstrează într-un loc și să nu fie murdar.

Cum vi s-au părut protestatarii de acum două zile? Am văzut la televizor că unii erau relaxați își făceau selfie-uri, alții erau violenți, încordați. Erau și personaje exotice, cum probabil că l-ați remarcat pe acel domn îmbrăcat în viking. Dumneavoastră cum i-ați putea caracteriza?

Mie mi se pare că sunt oameni absolut normali. În momentul ăsta lucrurile sunt foarte polarizate aici și oamenii pot fi ușor de identificat. De exemplu, suporterii președintelui Trump poartă șepci roșii cu „Make America Great Again”. Oamenii chiar vor să fie identificați, să se știe de ce parte aparțin.

Cei pe care i-am văzut eu prin cartier purtau tricouri și șepci cu Trump, aveau steaguri și erau în general pașnici. Ei cred în niște lucruri diferite de ce cred susținătorii democraților, sunt oameni absolut normali, dar mi se pare că au fost încurajați și incitați de către președinte la niște acțiuni care într-un final nu au fost chiar fericite.

În cercurile conservatoare de pe internet se vehiculează o teorie că cei care ar fi provocat violențele ar fi oameni ai democraților infiltrați acolo pentru a provoca și a compromite mișcarea pro-Trump. Ce părere aveți?

Mi se par absolut ridicole aceste teorii, din fericire există suficient de multe înregistrări și suficient de multe persoane care au asistat la ce s-a întâmplat pentru ca cei care au atacat Capitoliul să poată fi identificați, mulți au și fost identificați.Ce s-a schimbat în ultimele două-trei zile legat de securitatea din zonă? Sunt mai multe controale în momentul acesta, ești legitimat, e mai greu să te deplasezi dintr-o zonă în alta?

Aici, în general, nu se legitimează oamenii datorită regulilor de privacy. În ziua respectivă primarul din Washington DC, Muriel Bowser, a impus un curfew (n.r.-stare de asediu) care înseamnă restricționarea mișcării între ora 6 seara și 6 dimineața. Din punctul meu de vedere și al vecinilor mei este destul de complicat, pentru că nu am mai putut să ieșim nici să ne plimbăm câinii după ora 6, deci era interdicție la absolut orice mișcare stradală. Asta ne-a deranjat, ca să spun așa.

Se pare că protestatarii nu au respectat această interdicție pentru că au fost în stradă până seara târziu și foarte târziu au reușit forțele de ordine să elibereze Mall-ul și străzile din jurul Capitoliului.

De atunci încoace, pot să spun că mobilizarea Gărzii Naționale a fost făcută mult mai târziu, după-amiază către seară, spre deosebire de protestele BLM când Garda Națională a fost prezentă cu câteva zile înainte. Ieri am fost în zona respectivă și sunt în continuare străzi blocate de mașini de Poliție, nu se poate intra cu mașina acolo, nu știu dacă se poate merge pe jos pentru că nu am încercat, dar știu că sunt străzi care sunt blocate circulației. Nu am mai văzut protestatari.

Unde au stat protestatarii în această perioadă, pentru că mulți au venit din alte orașe? Ați văzut corturi prin oraș?

Nu, există corturi în oraș, dar în ele stau homeleși. Bănuiesc că au stat în hoteluri în zona DC-ului, dar nu aș putea să vă spun exact unde. Da, e o întrebare bună. S-ar putea ca unii dintre ei să fi venit pentru o zi și să se fi întors acasă.

Ca opinie personală, cum îi vedeți pe protestatari, sunt victime, manipulați, infractori? Mă refer strict la cei care au intrat în Capitoliu, pentru că ceilalți și-au manifestat dreptul de a protesta.

Cred că în mod cert a existat o anumită manipulare, nu știu, mi-a amintit de Mineriada din România, pentru că președintele Trump a făcut apel la protestatarii care au venit să-l susțină, a făcut apel la ei să se îndrepte către Capitoliu. Cuvintele lui au fost „să-i încurajeze pe senatori și pe deputați”. Acum probabil că cuvintele lui au fost interpretate în mod direct.

Oricum, eu cred că protestatarii s-au simțit îndreptățiți, încurajați, susținuți de președintele Statelor Unite să înceapă acțiunea respectivă și pentru faptul că au încălcat legea sper că vor fi judecați în funcție de ce spune legea.

Ce pot să spun este că au fost îndreptățiți să protesteze, e dreptul lor, noi toți avem dreptul la libera opinie aici în Statele Unite, dar ceea ce nu sunt îndreptățiți este să facă un atac asupra unei instituții naționale, să încalce legea și să provoace haos și să pună în pericol viețile aleșilor poporului.Cât de răspândită este această teorie că alegerile din Statele Unite au fost furate? De exemplu, în cercul d-voastră de cunoscuți, vecini, oameni cu care lucrați, sunt mulți care cred că alegerile americane au fost furate de democrați?

Eu personal nu cunosc pe nimeni care să afirme că alegerile au fost furate. Dar într-adevăr suntem într-o situație foarte polarizată. Toți trăim în bula noastră, ca să zic așa. Numai că președintele și susținătorii lui au avut nenumărate ocazii să dovedească, au fost 62 de procese intentate ca să dovedească frauda electorală, iar din toate aceste 62 de procese au câștigat unul singur și au pierdut de 61 de ori. Și chiar sunt judecători conservatori care au decis în cazurile respective. Nu poți să-i acuzi de subiectivism.

Înțeleg că unii oameni, trăind în bula lor și neavând acces decât la informațiile din cercul lor imediat, ar putea avea impresia că dacă ei au votat într-un fel, toată lumea a votat în felul respectiv, dar din punct de vedere legal și procedural nimeni nu a reușit să dovedească o fraudă la scară masivă, după cum pretinde președintele Trump că s-ar fi întâmplat. Cred că este diferența dintre a crede ceva ce ți se spune și a vedea dovezile.

La ce vă așteptați în perioada următoare?

Noi sperăm să ne întoarcem la normalitate, sperăm ca instituțiile care au rezistat de sute de ani la atacuri, din interior și exterior, vor rezista în continuare. Ieri președintele a emis un comunicat în care vorbea despre o tranziție pașnică la noua administrație. Sperăm la o normalitate în care instituțiile statului să fie lăsate să funcționeze. Mulți oameni recunosc că este o problemă mare că există două facțiuni complet diferite în societate, cred în fapte complet opuse și trăiesc în lumi diferite, iar asta o să dureze ceva timp. Nu se va rezolva în viitorul apropiat.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


14200 vizualizari

 • -10 (98 voturi)    
  Ne macina o banuiala legitima (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 9:55)

  Zapateado [utilizator]

  Ca daca BLM-ul i-ar fi incendiat casa, asa cum a facut-o multor americani, tipa asta l-ar fi considera mai frecventabil pe Trump. Ai carui protestatari nu i-au incendiat ei nimic.
  • -12 (98 voturi)    
   Minerii au venit sa BATA oamnei, ai lui Trump NU (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 10:58)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Zapateado

   sa compari cu mineriada e o aberatie si o propaganda
   • +16 (62 voturi)    
    Propaganda e ce zici tu (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:46)

    terex [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Pasnici trumpisti au omorat un politist, il cautau pe Pence sa-l spanzure, au manjit cu excremete peretii din interior si au pus bombe la sediul partidelor politice.
    • -6 (42 voturi)    
     și aveau și valută (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 16:17)

     di livio [utilizator] i-a raspuns lui terex

     și mașini de scris...și nici nu purtau botnițe, acoperitoare fauciale inutile
     • +7 (37 voturi)    
      hehe (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 17:18)

      transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui di livio

      Teai inervat si nu tio iesit accentul, taranusule Moscovid :-) )))
      • -7 (23 voturi)    
       De unde stii ce zici? (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 19:39)

       Vigilentanonstop [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

       Mie imi da fiori uneori gandirea celor care cica reprezinta Romania!!
    • -6 (44 voturi)    
     Politstii au ucis 4 cetateni (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 16:29)

     Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui terex

     iar un politist a murit din greseala, NU a fost ceva premeditat asa cum a fost la mineriada,

     a fost prins in busculada si s-a lovit din pacate dar despre aia 4 cetateni americani ucisi cu premeditare de politisti nu ziceti nimic?
     • +9 (23 voturi)    
      ... (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 17:36)

      prio [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      cu premeditare???!!! Nu are sens .
     • +6 (34 voturi)    
      au vrut sa intre intr-o (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 18:56)

      gopo2016 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      cladire care e restrictionata pt vizitatori, mai ales in ziua aia, femeia soldat stia asta dar tot a fortat , deci cei patru au fost impuscati justificati, sa zica mersi ca nu omorit mai multi
     • -8 (24 voturi)    
      Eu zic ca ceri mila, (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 19:49)

      Vigilentanonstop [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      de la criminliii BLM isiti, oprestete!!
      Lumea va face dreptate !
     • +8 (16 voturi)    
      Prea putini! (Duminică, 10 ianuarie 2021, 9:48)

      Alui [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      Politistii nu si-au indeplinit misiunea.
      Am facut armata pe timpul ultimei mineriade. Daca nu ii opreau jandarmii pe mineri, ne trimiteau pe noi.
      Acum intreaba-te sincer? Crezi ca as fi lasat vreun miner sa se apropoe la 50 de m de pozitia mea, distanta de la care eu nu ratez tinta (hint: un politist la Capitol a fost ucis, minerii omorasera un jandarm inainte)?
      Am avut o discutie dupa mineriada cu un unchi miner. El sustinea ca soldatii n-ar fi tras in mineri. L-am contrazis. M-a intrebat ce-as fi facut daca era el acolo. I-m zis ca de la 50 de metri in situatia data nu l-as fi recunoscut si ca nu avea ce cauta acolo. Revenind la politistii de la Capitol. O sa plateasca sper, dar nu pentru ca au ucis (doar) 1! cetatean violent (3 au fost calcati in picioare de ceilalti), ci pentru ca au permis accesul persoanelor neautorizate in Capitol. Sunt practic complici la tentativa de lovitura de stat a lui Trump.
     • +3 (11 voturi)    
      Politistul a fost omorat cu intentie (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:20)

      ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      l-au lovit cu un extinctor in cap. Ceilalti au fost ucisi pentru ca au incercat sa patrunda in Congres in mod ilegal folosind forta si comportandu-se violent. Au fost ucisi 4 insurgenti.
    • -6 (18 voturi)    
     ori sunteti de rea credinta... (Duminică, 10 ianuarie 2021, 12:53)

     Pacala se intoarce [utilizator] i-a raspuns lui terex

     ori sunteti neinformat, ori partinitor, or de rea credinta.

     Mi se pare incredibil genul asta de article si opinii "revoltate" pe hotnews, in conditiile cand BLM incurajati fatzis de democrati au incendiat si distrus zeci de cladiri. Violentele, crimile si violurile din Seatle si alte "zone libere" ocrotite de democrati nu au oripiilat pe nimeni, nici in presa internationala nici inn cea romaneasca. Ati gasit in schimb un grup de idioti care au intrat in capitol si gata... "democratia e in pericol".

     Bravo HN..
     • +4 (18 voturi)    
      Uluitor e cum minti cu atat tupeu (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:26)

      ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Pacala se intoarce

      BLM nu a ucis pe nimeni, nici nu a violat si nici nu a incendiat. ASTA E PROPAGANDA TRUMPISTA. Majoriatea protestelor au fost pasnice si cele cateva incidente izolate nu au avut treaba cu BLM.

      O alta minciuna e ca violenele au fost incurajate de democrati in situatia cand ei le-au condamnat de zeci de ori, in schimb Trump si ai sai i-au incurajat pe insurectionisti sa atace Congresul. Gloata violenta e cea trumpista.
      • -3 (13 voturi)    
       are you kidding right?!? (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:04)

       Pacala se intoarce [utilizator] i-a raspuns lui ptzw

       probabil te "documentezi doar de la Antena3 ... CNN adica (stii, situl ala care da anula cate un premiu de excelenta Antenei3).

       Vezi ce s-a intamplat in Seattle free zone - marturiile locatarilor is de-a dreptul strigatoare la cer. Guvernatorul a protejat si a refuzat orice interventie.

       In Portland la fel. Evident ca orice opinie e pur si simpu catalogata "gogoritza/minciuna republicana", nu? Ia si citeste de aici - e vorba de garda nationala, nu de nu's ce garda de corp personala a lui Trump.

       https://twitter.com/tedwheeler/status/1299433988600156160?lang=en
      • -3 (11 voturi)    
       asta e tot fake news? (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:10)

       Pacala se intoarce [utilizator] i-a raspuns lui ptzw

       poate nu stii cine e cucoana asa... vezi ca e pe coperta Times ca "omul anului" LOL https://www.youtube.com/watch?v=Ku_t-2LgkgM
      • -3 (11 voturi)    
       sau asta tot "facatura" (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:12)

       Pacala se intoarce [utilizator] i-a raspuns lui ptzw

       https://www.youtube.com/watch?v=0gwb1VqqVLQ&bpctr=1610289690
       • +2 (6 voturi)    
        Selection bias (Luni, 11 ianuarie 2021, 15:00)

        ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Pacala se intoarce

        si eu pot sa-ti demonstrez ca 10 august a fost tentativa de lovitura de stat, jandarmi agresati, violente, guvern contestat etc

        Se poate demonstra orice pe lumea asta daca selectezi doar ce-ti convine tie si rupi din context.

        Eu ti-am dat studiu care a analizat mii de proteste si concluzia a fost ca in majoritate au fost pasnice. Restul e propaganda trumpista

        "Only 3.7 percent of the protests involved property damage or vandalism. Some portion of these involved neither police nor protesters, but people engaging in vandalism or looting alongside the protests.

        In short, our data suggest that 96.3 percent of events involved no property damage or police injuries, and in 97.7 percent of events, no injuries were reported among participants, bystanders or police.

        These figures should correct the narrative that the protests were overtaken by rioting and vandalism or violence. Such claims are false. Incidents in which there was protester violence or property destruction should be regarded as exceptional — and not representative of the uprising as a whole.

        In many instances, police reportedly began or escalated the violence, but some observers nevertheless blame the protesters. The claim that the protests are violent — even when the police started the violence — can help local, state and federal forces justify intentionally beating, gassing or kettling the people marching, or reinforces politicians’ calls for “law and order.”

        https://www.washingtonpost.com/politics/2020/10/16/this-summers-black-lives-matter-protesters-were-overwhelming-peaceful-our-research-finds/
        • -4 (4 voturi)    
         ... (Luni, 11 ianuarie 2021, 17:09)

         prio [utilizator] i-a raspuns lui ptzw

         asa e politistii au inceput violentele....... poate in visele voastre.HaHaHa
     • -4 (4 voturi)    
      ... (Luni, 11 ianuarie 2021, 17:05)

      prio [utilizator] i-a raspuns lui Pacala se intoarce

      Halucinezi
   • +10 (54 voturi)    
    corect! (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:48)

    paniri [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    unii din oamenii lui Trump nu au venit sa BATA, pentru ca de fapt au venit SA OMOARE.
    Bombele lasate pe acolo au fost pentru pacea mondiala. Iar cei care strigau ca vor sa il spanzure pe vicepresedinte, de fapt ar fi vrut sa il mangaie pe crestet, la fel cum ar fi facut cu republicanii care nu au dansat dupa cum le-a dictat Trump; pe democrati i-ar fi imbratisat calduros...
    • -8 (34 voturi)    
     De unde stii tu cine a lasat bombele??? (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 16:30)

     Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui paniri

     ele au fost lasate la sediul REPUBLICANILOR

     de ce ar lasa un republican bombe la sediul propriului partid?
     • +8 (28 voturi)    
      intrebarea ta... (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 17:41)

      paniri [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      arata clar ca te prefaci ca nu intelegi pentru ca 'raspunsul' e inclus in comentariul meu anterior. ca urmare, nu ma mai obosesc sa aduc contraargumente la ideile tale.
     • +6 (10 voturi)    
      Pentru ca trumpistii s-au radicalizat extrem (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:28)

      ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      nici republicanii nu mai sunt pe gustul lor. Ii considera tradatori pentru ca nu l-au declarat pe Trump presedinte desi a pierduit alegerile. In fata Congresului bandele trumpiste cantau Hang Mike Pence...
    • -6 (36 voturi)    
     Daca veneaua sa omore ar fi avut ARME (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 16:39)

     Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui paniri

     logica ne spune ca daca ar fi venit sa omoare ar fi fost inarmati si ar fi tras in politistii care aparau capitoliul

     dar NU au fost inarmati nici unul dintre ei deci nu au venit sa omoare.

     dupa cum se vede si in imagini odata intrati ei doar s-au plimbat si si-au facut poze apoi au plecat
     • +7 (19 voturi)    
      Ce logica e asta? (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 20:39)

      midufi [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      Tu te auzi ce spui?
      Sarmanii... au venit sa faca poze... S-au plimbat doar...
      Parca ai fi Iliescu, vorbind despre mineriade.
      • -6 (18 voturi)    
       Da, a fost om miscare SPONTANA (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 21:21)

       Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui midufi

       la Iliescu a fost premeditata, nu se compara
       • +3 (9 voturi)    
        A fost pregatita din timp (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:32)

        ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

        Exista discutii pe social media in care vorbesc de ucideri, grupuri de interese apropiate de Trump i-au sponsorizat, Trump i-a incurajat sa fie violenti.
       • 0 (0 voturi)    
        ... (Luni, 11 ianuarie 2021, 17:11)

        prio [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

        spontana , spontana dar pregatita in amanunt , nu au gasit decit un van cu arme si munitie.Ha Ha Ha
     • +1 (7 voturi)    
      Au fost inarmati unii (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:30)

      ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      Aveau arme de asalt, altu avea catuse pregatite in caz de luare de ostatici. Au venit pregatiti sa ucida si sa ia ostatici.
   • +29 (39 voturi)    
    Ntt (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 13:45)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    minerii au venit sa planteze panselute. E drept ca au batut si niste oameni , dar doar asa din obisnuinta. Asa e scris in Dosarul Mineriadelor, doar nu te indoiesti de justitie!?
   • +12 (22 voturi)    
    hei (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 16:07)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    De fapt, ce s-a intamplat la Capitoliu seamana mai mult cu ziua de 13 Iunie 1990 cand seful Politiei ii spunea ministrului de interne: "ne dam foc la autobuze, asa cum ne-a fost intelegerea". De asemenea, pe 13 Iunie 1990, sediul Politiei Capitalei a fost abandonat, se putea intra la liber, s-a dat foc, se luau arme, se distrugeau echipamente fara probleme.
    Toata chestia asta de la Washington, ca si 13 Iunie 1990, a fost o operatiune de tipul Incendierea Reichstagului. Creezi/amplifici incidente cu scopul de a trage foloase politice.
    • +3 (9 voturi)    
     Trump a ajutat din plin (Duminică, 10 ianuarie 2021, 10:51)

     Alui [utilizator] i-a raspuns lui john70

     Daca ar fi fost asa. Oricum, atacul n-ar fi avut nici o miza pentru democrati. Biden ar fi fost numit presedinte oricum si acum au si majoritatea in ambele camere ale Congresului. Decocrati au castigat tot deja, nu aveau ce sa mai castige.
     • -1 (9 voturi)    
      hei (Duminică, 10 ianuarie 2021, 17:44)

      john70 [utilizator] i-a raspuns lui Alui

      Si Iliescu castigase tot in 1990 si totusi....
    • +2 (10 voturi)    
     Da (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:33)

     ptzw [utilizator] i-a raspuns lui john70

     Trump spera sa impiedica recunoasterea lui Biden ca presedinte ales legitim. Dar nu i-a iesit si acum il paste puscaria.
  • +10 (48 voturi)    
   Da. da BLM (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:47)

   terex [utilizator] i-a raspuns lui Zapateado

   Politia facea crime in masa daca BLM lua cu asalt Congresul, asa daca au fost albi suprematiti de-ai oranjutanului au fost blanzi lasandu-i pe dementi sa invadeze si sa distruga.
   • -2 (10 voturi)    
    hei (Duminică, 10 ianuarie 2021, 17:46)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui terex

    Disturgerile au fost nesemnificative si, din pacate, nici un membru al Congresului nu a fost casapit.
 • -31 (51 voturi)    
  Va rrecomand sa-i cautati profilul online (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 10:11)

  Fides [utilizator]

  Eu pereonal nu vunodc nici o antreprenoare. Vedeti si clipul cu Raluca, poate zariti minerii.
  PS. Trump nu mai este presedinte.
  • +17 (27 voturi)    
   Flash news (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 13:00)

   shobolanul de santina [utilizator] i-a raspuns lui Fides

   Trum e inca presedinte. inca 11 zile.
   • -15 (21 voturi)    
    daca matale mai crezi ca este inca presedinte (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 15:03)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui shobolanul de santina

    iti spui ca esti in eroare - atat timp cat nu el a trimis Garda Nationala si a lasat o institutie si niste oameni sa fie descoperiti ca ii considera el pe aceeia vinovati iar Pence a luat masura de a chema Garda Nationala cred ca se intelege acum cine este Presedintele de facto.

    restul este o poveste pentru copii - mai mult sau mai putin cuminti, cum sunt si au fost mereu copiii
    • 0 (0 voturi)    
     ... (Luni, 11 ianuarie 2021, 17:14)

     prio [utilizator] i-a raspuns lui ..13

     Nu Pence a chemat garda nationala ci TRUMP din cauza asta au spus protestatarii ca simt ca le e greata
 • +15 (51 voturi)    
  comentariu (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 10:36)

  sile1 [utilizator]

  Intrun sistem politic bazat pe existenta a doua mari partide divizarea societatii este normala.

  Masura democratiei intrun astfel de sistem este data de capacitatea celor care au fost invinsi in alegeri de a-si recunoaste deschis insuccesul,invingerea, iar viata sa decurga linistit mai departe.

  Anormalul apare atunci cand acest lucru nu se intampla caz in care intrebarile legate de calitatea democratiei din acea tara devin legitime.

  Calitatea democratiei tine de calitatea oamenilor politici dar si de calitatea celor care voteaza,de capacitatea lor de a percepe realitatea inconjuratoare.

  In alta ordine de idei atunci cand polarizarea politica atinge cote extreme ,vecine cu starea de instabilitate sociala cei care au castigat alegerile au misiunea sa inteleaga de ce s-a intamplat acest lucru si sa aplice masuri care sa duca la atenuarea asperitatilor.

  In America ,dupa aceste alegeri,procesul de normalizare va fi lung si complicat,intins probabil pe cel putin o perioada electorala.

  In legatura cu raspunsurile date de persoana intervievata am toata consideratia. Sunt raspunsurile unei persoane echilibrate si echidistante.
  • -10 (18 voturi)    
   comentariu (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:25)

   SorinIon [utilizator] i-a raspuns lui sile1

   Asa cred si eu. Lipsa dialogului intre ceile doua partide a provocat aceasta criza. Problema e ca vad ca nici acum dupa validarea noului presedinte nu se aseaza la masa discutiilor.
   • +4 (30 voturi)    
    nu vezi bine (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 15:12)

    paniri [utilizator] i-a raspuns lui SorinIon

    Daca nici Biden nu e omul care sa stea la dialog cu celalalt partid (in conditiile in care echipa lui de tranzitie cuprinde republicani), atunci nu cred ca vei putea "vedea" vreodata un dialog intre cele doua parti oricat de bun ar fi acel dialog..
 • -21 (33 voturi)    
  hopa (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 10:54)

  gelu antigelu [utilizator]

  haidi bre chiar asa costum de viking?
 • -5 (77 voturi)    
  Aflarea în treabă la români (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 11:11)

  SiktirMukles [utilizator]

  Aflarea în treabă la români, vorba lui Țuțea, e o meteahnă urâtă. „Nu am fost în mijlocul protestelor, noi locuim în Washington DC”, dar comentez despre ce nu am văzut, de fapt. Pardon, a văzut pe Twitter.
  • +24 (46 voturi)    
   Tu nu comentezi... (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 11:47)

   expert2 [utilizator] i-a raspuns lui SiktirMukles

   ceea ce nu ai vazut cu ochii proprii? Daca-ţi cere cineva parerea despre al doilea razboi mondial nu ti-o dai fiindca nu ai participat la el, nu? Daca ai cap si esti informat asupra unui subiect, evident ca poti sa exprimi un punct de vedere.
  • +6 (14 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 17:50)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui SiktirMukles

   apropos de aflarea in treaba ce cauta propunerea AUR pt postul de priministru Calalin Georgescu cu stegul revolutiei Romane la manifestatia MAGA din fata capitoliului??????
   De ce se folosete acest domn de insemnele revolutiei despre care nu stie decit ce sa scris prin carti si articole .
   Moartea celor 1000 de tineri care se afla la cimintirul Eroilor nu ii spune lui nimic despre magnitudinea acelui eveniment???
   Populistii ,si manipulatorii astia de la Aur au fost huduti de Timisoreni si vad ca nu se astimpara .
   Tupeu maxim
   Mincinoasa aia fara de masca ce are de zis sau ea e numai cu constitutia???
 • +16 (54 voturi)    
  Romanca Raluca Bucur. (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 11:33)

  Azra [utilizator]

  Raportat la comentariile pe care le-am auzit, facute de jurnalisti profesionisti, pe marginea acestor evenimente este una dintre analizele la cald, cele mai pertinente si echilibrate facute de romanca antreprenoare traitoare in Capitol Hill de la Washington. O femeie foarte inteligenta,neimplicata in politica dar care se dovedeste a fi o buna si corecta cunoscatoare a societatii americane, in care traieste de mai mult timp. Bravo ei!
 • +11 (49 voturi)    
  Well, sa intram in zona..roz a problemei (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:00)

  Coco Whistle [utilizator]

  Sa punctam: 6 congressman au participat la manifestatie ca traiau istoria, un altul e vazut cum deschide usa si permite intrarea unui manifestant care “astepta” cuminte linga usa cladirii, un alt congressman ridica pumnul ridicind spiritele, se vede cum politistii desfac gardul perimetral invitind manifestantii sa vina mai aproape de cladire, fac poze impreuna cu manifestantii, totul pare ok.Tot acesti politisti nu auechipamentul clasic ptr astfel de evenimente nici macar bastoane in ciuda avertismentelor ca manifestatia va fi una cu scintei. Manifestantii au fringhii, unii cu cagule si s-au descoperit cocktailuri molotov si bombe. Retragere rusinoasa a politistilor datorita escaladarii bruste a tensiunilor, ce a cauzat asta din moment ce era un moment pasnic? Manifestantii sint clar indrumati iprin capitoliu ca sa fure si sa arda voturile dupa cum se spune prin mai multe surse. Eu cred ca americanii au scapat ieftin, se pare ca ordinul de a incepe nebunia nu a fost dat sau nu a fost respectat si asta ptr ca nu au gasit voturile. Daca le-ar fi gasit le-ar fi dat foc si cred ca am fi vazut o america in flacari, cred ca pina si ei s-au speriat de cit de departe au mers. Ordinul primarului colaborat cu chemarea fortelor de ordine din alte state in lipsa ordinului casei albe, frica de moarte a celor din interiorul cladirii care au fost pur si simplu traumatizati, arata ca actiunea a fost pusa la punct cu concursul casei albe de pe o pozitie de forta a unei puteri a statului fata de o alta putere a statului. A fost mai mult decit o mineriada, a fost o lovitura de stat a presedintelui. Americanii au scapat ieftin...iar show-ul continua, republicanii acesti psdisti ai americii au vazut singele fiarei si acum sint gata sa sara la gitul ei.
  • -4 (28 voturi)    
   pe bune Coco Whistle? (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:14)

   oldman_boy [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   Au intrat ca să caute voturile?
   Tu te auzi?
  • +4 (20 voturi)    
   Da. (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 13:38)

   minrest [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   Nu chiar republicanii; un curent important al acestui partid, au vazut sangele democratiei si nu mai au cum sa nu ii caute jugulara. Dar si cealalta parte a publicului este avertizata, de acum.
  • -10 (18 voturi)    
   Ai dat cu mucii in fasole.....la sfirsit! (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 14:06)

   mike123 [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   De acord cu comentariul tau, dar ai luat-o razna la sfirsit cind ai comparat republicanii lui Trump cu simpatizantii PSD!

   Republicanii lui Trump sint de extrama dreapta, comparabili cu suporterii PNL-USR!
   • +11 (27 voturi)    
    PNL nu e extrema dreapta (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 14:15)

    krank [utilizator] i-a raspuns lui mike123

    Iar comparatia cu PSD cred ca e justificata dpdv al metehnelor, aceleasi instincte nedemocratice.
 • +6 (16 voturi)    
  zxzxzxz (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:10)

  solar [utilizator]

  ”Mulți oameni recunosc că este o problemă mare că există două facțiuni complet diferite în societate, cred în fapte complet opuse și trăiesc în lumi diferite, iar asta o să dureze ceva timp. Nu se va rezolva în viitorul apropiat.” - (RALUCA BUCUR )
  DA ! Asta e e o concluzie cît se poate de realistă ! Restul sunt sgomote redundante bune pentru...cluburile de discuții .
 • -6 (48 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:18)

  [anonim]

  • +6 (46 voturi)    
   Lasa fake newsul (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 14:17)

   krank [utilizator] i-a raspuns lui

   BLM nu a incenmdiat sectii de politie, si nici un democrat nu a instigat la asa ceva. Trump in schimb a incitat la incalcarea legii prin minciunile sale cu privire la rezultatul alegerilor.
   • -4 (42 voturi)    
    Fake news esti tu (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 15:27)

    Taras Bulba [utilizator] i-a raspuns lui krank

    Nu e niciun fake news. Exista clipuri cu Kamala Harris si Nancy Pelosi incitand protestatarii BLM. Asta e fake news? Sau i-a pus cineva cuvintele in gura Kamalei si lui Nancy?

    https://youtu.be/O2E2H_nSJes?t=92

    https://youtu.be/NTg1ynIPGls?t=324
    • 0 (10 voturi)    
     E fake news cum zicea cineva (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:36)

     ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

     clipurile tale nu arata democati incurajand violenta ci protestele BLM, legitime si legale.
   • -6 (28 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 15:39)

    [anonim] i-a raspuns lui krank

    • +2 (10 voturi)    
     Fake (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:43)

     ptzw [utilizator] i-a raspuns lui

     Nypost e fituica de propaganda trumpista.Minte cu tupeu, nu a fost incendiata sectia de politie, scrie negru pe alb in sursa pe care o citeaza. Nici macar nu te-ai obosit sa citesti si arunci cu "surse" care te contrazic.
   • -5 (27 voturi)    
    Mai uita-te la porcul ala de la CNN (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 18:41)

    ac [utilizator] i-a raspuns lui krank

    Care "relata" ca manifestatiile erau "mostly peaceful", timp in care sediul politiei era in flacari si explodau geamurile. Impreuna cu altele (parca numarul de cladiri incendiate era de 108, asa ceva).
    De cautat mai cauta si singur pe net, ca n-o sa ma obosesc sa repet ce-am vazut cu ochii mei live.
    • +2 (14 voturi)    
     Fake (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:45)

     ptzw [utilizator] i-a raspuns lui ac

     Protestele BLM au fost pasnice.

     This summer’s Black Lives Matter protesters were overwhelmingly peaceful

     https://www.washingtonpost.com/politics/2020/10/16/this-summers-black-lives-matter-protesters-were-overwhelming-peaceful-our-research-finds/
     • -3 (11 voturi)    
      WP? Pe bune? (Duminică, 10 ianuarie 2021, 14:43)

      ac [utilizator] i-a raspuns lui ptzw

      Vrei sa-ti caut eu pe net? Incepe cu "BLM total victims". Pina si mizeria de Guardian da o cifra de zeci. Si asta era in septembrie.
      Sau republica aia de cacat pe trei strazi, Chaz, din Seattle. Lipsea presedintele Camacho - aveau tot unul asa, dar am uitat cum il chema.
      • +2 (10 voturi)    
       "Caut eu pe net" (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:08)

       ptzw [utilizator] i-a raspuns lui ac

       https://pics.me.me/google-what-i-want-to-be-true-coleco-platitudes-im-41346910.png
 • -5 (37 voturi)    
  mie mi-a amintit de 10 augist (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:19)

  xan [utilizator]

  Ce am vazut in 10 august:
  Nemultumirea oamenilor impotriva guvernului corupt. Incercarea de a intra in palatul Victoria. Batai cu jandarmii. Reactia guvernului ca e lovitura de stat. Dosar penal unor protestatari.

  Ce am vazut in 6 ianuarie:
  Nemultumirea oamenilor impotriva guvernului corupt. Protestatarii intra in Capitoliu. Batai cu politia. Reactia guvernului ca e lovitura de stat. FBI cauta protestatarii ca sa le faca dosar penal.
  • +11 (33 voturi)    
   Deci Trump e Dragnea? (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 14:18)

   krank [utilizator] i-a raspuns lui xan

   Ca asa rezulta din comparatia ta.
   • -8 (26 voturi)    
    Hmm (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 15:28)

    Taras Bulba [utilizator] i-a raspuns lui krank

    Nu-mi dau seama daca ai probleme cu memoria, dar cel mai probabil esti doar prost intentionat.

    10 August a fost despre Palatul Victoria, sediul Guvernului condus de Dragnea.

    6 Ianuarie a fost de pe Capitoliu, sediul Congresului condus de Pence&Pelosi.

    Analogia corecta este deci Dragnea = Pence&Pelosi, iar Iohannis = Trump
    • +8 (14 voturi)    
     Dragnea conducea Camera Deputatilor (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 18:55)

     Dianora [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

     nu guvernul. Ce pazesc oamenii vostri de la documentare ca nu va dau date corecte despre Romania? Hai, dezinformati mai cu talent, nu doar trimiteti la site-uri de propaganda. Lenesilor!
     • +3 (11 voturi)    
      Ei na (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 19:45)

      Crop [utilizator] i-a raspuns lui Dianora

      Dragnea controla majoritatea ca de aia a vrut si Orban sa fie sef la Camera Deputatilor.

      Dragnea in toata splendoarea lui a schimbat 3 prim ministri: 1. Grindeanu 2. Tudose. 3 Dancila. La noi in Romanica, Guvernul e votat de majoritatea Parlamentara care era controlata de Dragnea.
 • -5 (37 voturi)    
  "Grafitti, in general pasnice (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:24)

  xolv [utilizator]

  In ce glob de cristal traieste tovarasa ?
  • -6 (32 voturi)    
   Ai grija (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 15:29)

   Taras Bulba [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Ai grija, protestele BLM au fost pasnice! Nu au ars, nu au distrus, nu au ucis.

   Nu contesta asa ceva ca te baneaza aparatorii dreptatii de pe Hotnews.
   • +2 (10 voturi)    
    Da postac au fost pasnice (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:47)

    ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

    da voi sunteti hraniti cu propaganda mincinoasa de la Fox unde cica au fost violente, la fel cum mintea si Dragnea cu tupeu despre 10 august

    This summer’s Black Lives Matter protesters were overwhelmingly peaceful

    https://www.washingtonpost.com/politics/2020/10/16/this-summers-black-lives-matter-protesters-were-overwhelming-peaceful-our-research-finds/
 • -7 (27 voturi)    
  Mineriade... (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:31)

  Gigi Kent [utilizator]

  Da, nu prea are nici o legatura cu nici o mineriada. Acolo era popor contra popor aici e popor contra autoritati. Adica sa fim seriosi.

  Mie mi-a adus aminte de 10 August 2018. Diferenta majora e ca fortele de ordine nu i-au lasat la 10 August 2018 pe protestatari sa intre in Palatul Victoria.

  Aaa ... si mai e o diferenta majora. Personal consider ca atat la protestul din Romania cat si la cel din US a fost incalcata legea si nu trebuiau lasati protestatarii sa faca ce au facut.

  Pe cand orice tefelist rezistent care se respecta o sa considere ca la noi a fost intr-un fel iar in US e fix pe dos pentru ca ei au opinii dupa cum bate vantul. La noi au fost de vina fortele de ordine (Jandarmeria lu' Dracnea), la ei au fost de vina protestatarii (trumptarzii lui Trump).
  • +6 (38 voturi)    
   Acelasi lucru (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 14:20)

   krank [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Minerii au distrus si ucis, la fel ca haitele astea de trumpisti.
   • -7 (27 voturi)    
    Politia a tras si a ucis. (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 18:45)

    ac [utilizator] i-a raspuns lui krank

    Arata-ne si noua cine pe cine a ucis. Eu am vazut prima victima: un politist a tras (neprovocat) si a impuscat o doamna, manifestat, care statea pe loc. Nu ameninta, nu agita, nu invirtea coctailuri molotov, nimic. Statea, a lovit-o glontul, si a murit la spital. Si, btw, facea partea din "haitele de trumpisti", ea venind acolo la manifestatie in sprijinul presedintelui Trump.
    Dar asa va place sa mintiti omul in fata, mai rau ca O'Brien.
    • +2 (10 voturi)    
     Saraca insurectionista (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:49)

     ptzw [utilizator] i-a raspuns lui ac

     uite asa va dati arama pe fata, sustinatori ai bandelor de insurectionisti care au incercat sa impiediece tranzitia pasnica a puterii
     • -3 (11 voturi)    
      Noroc de tine (Duminică, 10 ianuarie 2021, 14:46)

      ac [utilizator] i-a raspuns lui ptzw

      Paznicul democratiei. Oricum, ma simt flatat ca tranzitia puterii din USA e influentata de sustinatori au bandelor de insurectionisti, asa ca mine. Poti inlocui "insurectionisti" cu "legionari" (ca na, CNN si WP n-au auzit de legionari) si obtii exact ce zicea Iliescu-n 90 de piata Universtitatii.
      • +1 (9 voturi)    
       Viceversa (Duminică, 10 ianuarie 2021, 16:12)

       ptzw [utilizator] i-a raspuns lui ac

       protestatarii din Piata Universitatii cereau democratie, legionarii lui Trump cum bine le zici, au vrut sa impiedice recunoasterea unui presedinte ales legitim si legal. Trump insusi ii cerea lui Pence sa-l faca presedinte ca asta a inteles el din democratie, pierzi si te face vicele presedinte.
    • +4 (6 voturi)    
     Adevarul e (Duminică, 10 ianuarie 2021, 19:52)

     independentu [utilizator] i-a raspuns lui ac

     ca femeia a fost ucisa fix cand intra pe geam catre sala de sedinte, desi fusese avertizata de mai multe ori s-o faca. Nu demonstra deloc pasnic, fortase intrarea in Capitoliu si voia sa ajunga pana la senatori si deputati.
 • -6 (34 voturi)    
  Cum s-a vazut (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 13:37)

  Setalcott [utilizator]

  Apreciez ca incearca sa fie obiectiva, desi tot pe Trump da vina. Macar e onesta sa-si recunoasca biasurile, ceva ce n-am vazut pana acum in presa.

  Cum s-a mai spus, cum s-a vazut insurectia fanilor lui Trump "pe Twitter". E plin pe youtube de marturii de la fata locului, de la sutele de mii de oameni care au marsaluit de la casa alb la capitoliu, dar ce dovada mai vreti pentru absolutul dezinteres al presei fata de cursul evenimentelor, doleantele manifestantilor si ce s-a intamplat de fapt la fata locului, in favoarea pozelor pitoresti cu personaje controversate, decat absenta oricarei analize cu marturii la persoana intai, cu faptele pe masa.

  Prima marturie pe care am vazut-o a cuiva care a patruns in cladire
  https://www.youtube.com/watch?v=dOjzEj_r0E4

  Un crestin, cam naiv cand vine vorba de miscarile de protest, isi descrie experienta, suspiciunile, motivatia si comparatia cu BLM. NB: La minutul 28:30 se refera la un demonstrant ca posibil antifa. Unul dintre cei din poza este Matthew Heimbach, lider al National Socialist Movement. Adica este intr-adevar un radical care profita de indignarea generala cu privire la desfasuarea alegerilor, dar nu este antifa. Oricum, potrivit teoriei potcoavei, fascistii si antifa sunt aceeasi Marie cu alta palarie. Am spus ca autorul clipului este naiv deoarece nu il pot banui de dezinformare intentionata.
  https://www.youtube.com/watch?v=EPPSMxFMs-0

  Un politician aspirant, Nick Fuentes, descrie ce s-a intamplat si tine un monolog de zile mari. Jurnalistii care ne tin lectii pot sa-i cada la picioare cand vine vorba de analiza si retorica. Care polticieni sunt capabili sa tina un astfel de discurs liber vreme de ore? Joe Biden?
  https://www.youtube.com/watch?v=_UUIzZ7EBs8
  https://www.youtube.com/watch?v=J3Wa2z78Tlg&t=22m30s

  Un analist onest al evenimentelor
  https://www.youtube.com/watch?v=iSAPXYdXv5Q
  • +8 (40 voturi)    
   Lumea viselor (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 14:53)

   krank [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Intre timp in lumea reala

   Trumpistii au venit pregatiti cu arme de asalt si sticle incendiare
   https://www.businessinsider.com/trump-supporter-arrested-at-capitol-had-11-molotov-cocktails-feds-2021-1

   Au atacat politistii
   https://nypost.com/2021/01/08/video-shows-capitol-police-cop-getting-crushed-by-protesters/

   Au comis jafuri
   https://thehill.com/homenews/senate/533162-merkley-says-capitol-rioters-stole-laptop-from-his-office

   Au distrus proprietatea publica si au intrat ilegal in Congres
   https://twitter.com/jsrailton/status/1347035153860853761?sid=5388cdb5dd52b81e7a002b92

   Au batut ziaristi
   https://www.instagram.com/tv/CJxKMArpN0_/?igshid=1gieqy5188vry

   Au ucis un politist
   https://slate.com/news-and-politics/2021/01/insurrection-death-toll-capitol-police-officer-dies-injuries-fire-extinguisher.html

   Au vrut sa detoneze bombe
   https://abcnews.go.com/Politics/abc-news-exclusive-photo-suspected-explosive-device-found/story?id=75105481


   Au fost bine incitati de asociatii lui Trump, care au indemnat la uciderea tradatorilor care au refuzat sa-l recunoasca pe Trump presedinte
   https://www.thedailybeast.com/trumpist-lawyer-lin-wood-casually-suggests-chief-justice-john-roberts-is-a-murderous-pedophile

   S-au pregatit din timp pentru violente si chiar crime impotriva "dusmanilor" lui Trump

   “This is America. Fuck D.C. it's in the Constitution. Bring your goddamn guns.”

   “Who would you like to see 'dispatched' first? 1) Nancy Pelosi 2) John Roberts 3) Pence ? (Two days after that post, a livestream of the violent mob standing outside Congress showed them chanting “Hang Mike Pence.”)

   “I’m thinking it will be literal war on that day,” said one commenter “Where we’ll storm offices and physically remove and even kill all the D.C. traitors and reclaim the country.
   https://www.buzzfeednews.com/amphtml/janelytvynenko/trump-rioters-planned-online
   • -5 (23 voturi)    
    O fi (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 18:27)

    Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui krank

    La protest au fost sure de mii de oameni. Daca standardul este puritate absoluta, asa ceva nu se gaseste pe pamantul asta.
    Esi liber sa relatezi ce informatii ti-au selectat si prelucrat altii. Eu am aratat ce zic oamenii care au participat la eveniment.
    • +2 (10 voturi)    
     Vai, ai descoperit nuanta (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:50)

     ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

     Acum fa la fel cu BLM.
  • -4 (22 voturi)    
   Cateva completari (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 18:18)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   I. Si eu sunt roman care traiesc in America. Ca nu in Capitol Hill, e irelevant, si eu sunt la curent cu evenimentle la fel ca ea, de pe internet. Diferente e ca in bula ei, se pare ca nu patrund decat relatari la mana a doua, ce i-a spus presa si prietenii. In bula mea mai patrund si prin cotloanele intunecate ale internetului, unde sunt relatarile de la fata locului.
   II. Romanca asta se pare ca are impresia ca in bula protestatarilor nu a ajuns informativa ca plangerile in justitie au fout respinse. Va informez ca ei au recurs la actiunile cu pricina tocmai pentru ca justitia a respins toate plangerile fara sa le judece macar, pentru ca au vazut ca toate caile de recurs institutional au fost epuizate, cu concursul politicienilor in care isi puneau speranta.
   III. Daca "insurectia" asta admite vreo comparatie cu vreo mineriada, inseamna ca mineriada a fost un gest nobil si virtuos. La mineriada, nu minerii protestau, ci bateau protestatari. La mineriada, protestatarii erau victimele violentei, la fel ca femeia impuscata de politie
   • +4 (16 voturi)    
    Procesele au fost respinse si de republicani (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 22:46)

    emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

    Normal ca le-au respins procesele, Rudy Giuliani si gasca lui de mincinosi nu au venit cu nicio dovada.

    Iar aceia au fost si judecatori republicani.

    Nebunii care au invadat capitoliul venisera sa faca o revolutie, sa opreasca legitimarea formala a lui Biden, pentru ca sunt nebuni si violenti.

    FBI a gasit bombe, inclusiv la sediul RNC, fiindca trumpistii sunt aripa maligna a republicanilor.
    • -6 (10 voturi)    
     Poti sa fii atat de cinic daca vrei (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 23:17)

     Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

     "Pentru ca sunt nebuni si violenti". Eu nu cred asta. Nu cred ca intentionau sa omoare pe cineva, inclusiv cel care se pare ca a omorat un politist. Macar atata minte au avut sa realizeze ca o astfel de intorsatura nu le ajuta cauza.
     • +2 (10 voturi)    
      Zi la fel si despre BLM (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:54)

      ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

      Asta ca sa fii constant in opinii si nu ipocrit cum esti de fapt. Tu analizezi faptele dupa wishful thinking nu dupa cum sunt ele in realitate. Violente si ilegale.
   • +9 (9 voturi)    
    Voi sunteti rupti de realitate (Duminică, 10 ianuarie 2021, 12:24)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

    Ai admis ca justitia a respins plangerile lui Trump. Esti sigur ca au fost respinse nejustificat?
    Plangerile se pot respinge in urmatoarele cazuri:
    -nu e de competenta curtii respective acel caz. De exemplu tu reclami in Ungaria pe cineva ca ti-a zgariat masina in Romania. E vina ta ca nu sti carei curti sa te adresezi.
    - nu esti parte intr-un eventual proces. Daca vecinii tai se cearta pentru o chastie, nu poti tu sa-l dai pe unul in judecata in beneficiul celuilalt.
    - faci o plangere impotriva unei decizii, dar nu dai motivele pentru care crezi ca decizia e gresita. Astea se refuza formal, direct, dar cu explicatia/motivul respectiv.
    Din 66 de plangeri ale lui Trump/Giuliani/Ted Cruz, etc, curtile au respins 65. Ce vrei? Daca un avocat vine la noi cu 65 de plangeri auirea, poate fi suspendat. E ca si cum ai suna la 112 pentru aiureli.
   • +2 (10 voturi)    
    Insurectionistii sunt victime (Duminică, 10 ianuarie 2021, 13:52)

    ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

    Albul e negru....trumpistii relativizeaza valorile apoi ii acuza pe progresisti. Confuzie de valori si celebrarea ilegalitatii ca virtute....ideologia trumpista in toata "frumusetea" ei
 • +6 (36 voturi)    
  Dubla masura (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 14:02)

  iolea [utilizator]

  Cum reactiona Trump daca in locul suporterilor sai erau Antifa, BLM? Cred ca cerea pedeapsa cu moartea, declara stare de urgenta si mobiliza armata. Rasismul asta moare greu in SUA.
  • -5 (29 voturi)    
   De unde stii? (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 15:07)

   Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui iolea

   Ai trait acolo sa vezi cu ochii tai sau, daca ai trait, ai avuta ochi sa vezi si minte sa inteleaga ca in marea ei majoritate populatia americana nu face deosebire intre albi, negri, asiatici, latini, etc. In viata de toate zilele primeaza valoarea individului. Subtilitati ca "rasismul" serveste doar clasa politica, atunci cand acest subiect poate fi exploatat.
   • +3 (19 voturi)    
    Te prefaci ca n-ai vazut moartea lui Floyd (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 22:47)

    emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Lucky1

    si a multor americani negri care au fost ucisi pe strada, fara proces, fara posibilitatea de a se apara.

    Nu e nevoie sa fii acolo, e suficient sa vizionezi clipurile in care oameni ca Floyd sunt ucisi pe strada de politie.

    Ce-ti mai place rasismul.
  • -3 (27 voturi)    
   Moara stricata (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 19:54)

   wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui iolea

   Mai lasa placa asta cu rasismul, este doar un pretext folosit pentru a crea tulburari sociale si a manipula in momente cheie, ca de exemplu inainte de alegeri.
   • +5 (21 voturi)    
    N-ai vazut clipul cu uciderea lui Floyd? (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 22:48)

    emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

    N-am vazut sa omoare politia niste albi pe strazi, fara proces, ci numai negri.

    Si tie iti place rasismul.
 • -8 (20 voturi)    
  Cred ca acest subiect a fost aur... (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 14:27)

  Lucky1 [utilizator]

  ..inca mai este exploatat.
  Dar sa nu ne facem griji. Toti care simteau nevoia , in final s-au lepadat de Satana. Cred ca asta ar fi finalul. Sa fie intrebati toti, de trei ori, ca la Biserica: "te-ai lepadat de Satana? M-am lepadat de Satana" si atunci va fi Raiul pe Pamant.
 • -4 (16 voturi)    
  Niste netrebnici (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 16:18)

  Mihail. [utilizator]

  Numai ai nostrii si cei din Belarus sunt frumosi si liberi. Discuite incheiata.
 • -7 (27 voturi)    
  No mi a placut precizarea romancei, (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 19:34)

  Vigilentanonstop [utilizator]

  ca manifstantii pro trumpisti au fost incitati!
  Ea cunoaste declaratii ale lui Biden pentru BLM cand declara ca e de acord cu arderea americii doar ca el Biden sa aibe un avans in fata lui trump?
  • +6 (18 voturi)    
   Trump si Don Jr au incitat la revolutie (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 22:50)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Vigilentanonstop

   De vreo doua luni, familia interlopa Trump spune ca a castigat alegerile, cand de fapt a pierdut.

   De doua luni, Trump incita la o rascoala care sa-l inscauneze pe el zeul Americii.

   Asa ca lasa vrajeala.
 • -4 (26 voturi)    
  Pacat (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 20:51)

  GPoh [utilizator]

  Doamna locuieste in capitala, vorbeste de drepturile americanilor la proteste si exprimare libera insa impresia mea e ca se fereste sa spuna lucrurilor pe nume (frica, jena?).
  Cel putin in final vorbeste mult dar cu o limba de lemn fara sa spuna adevarul.
  Nu spune cum cei ce-l sustin pe Trump sunt ingroziti de cum socialistii democrati care au puterea totala acum vor sa schimbe America conform perceptelor marxiste si "political correctness".
  Nu spune cum democratii l-au asaltat tim de 4 ani pe presedintele Trump cand cu "collusion" cand l-au impeached degeaba, i-au pus in carca toti mortii de corona virus si in general lau acuzat de toate ism-ele din vocabular, rasim, misoginism, xenofobism etc.
  Exprimarea dumneaei in romana e greoaie nu-si gaseste cuvintele, frase greu de inteles.
  Sunt de 37 de ani in America dar vorbesc perfect romaneste nu amestec fraza romaneasca cu cuvinte englezesti si nici o multime de prieteni romani de aici unii veniti inaintea mea.
  • +6 (20 voturi)    
   Nu democratii au atacat democratia americana (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 22:52)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui GPoh

   Aia au fost nebunii lui Trump. Ce au facut e o infractiune si trebuie pedepsiti pentru asta.

   Daca echivalezi 4 ani in care democratii au tras semnalul de alarma ca Trump e nebun si periculos, cu un atac terorist asupra democratiei americane - comis de secta Trump, inseamna ca esti lipsit de discernamant.
   • +3 (11 voturi)    
    N-ai cu cine (Duminică, 10 ianuarie 2021, 14:02)

    ptzw [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    astia toti sunt patina pe cerebel. Asa a ajuns si Trump la putere, cu idioti utili care si-au pus sperantele intr-un imbecil care a vrut sa dea foc la democratie.
  • +3 (13 voturi)    
   Minciuni in serie, mai fa o pauza (Duminică, 10 ianuarie 2021, 14:00)

   ptzw [utilizator] i-a raspuns lui GPoh

   Trump e corupt, abuziv, nedemocratic, mincinos, cu intentii vadite dicatoriale. Presa isi face datoria, daca nu-ti place cara-te in Coreea de Nord, acolo ii canta osanale toata ziua liderului iubit.

   P.S. Vorbesti romaneste dar ideologia ta e apreciata mult de Putin care a fost fericit 4 ani cu Trump presedinte.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by