Prim-ministrul britanic Boris Johnson ar pierde majoritatea absolută şi chiar propriul loc dacă ar avea loc acum alegeri generale în Regatul Unit, la care nici conservatorii, nici laburiştii nu ar câştiga o majoritate absolută, potrivit rezultatului unui sondaj publicat duminică de compania Focaldata, preluat de Reuters şi EFE.

Boris JohnsonFoto: DW Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sondajul oferă prima vedere detaliată a percepţiei publice a modului în care premierul Johnson a gestionat negocierile dificile post-Brexit cu Uniunea Europeană şi criza coronavirusului, cu peste 50.000 de cazuri zilnice de COVID-19.

Conservatorii ar pierde, potrivit sondajului, 81 de locuri, evaporând majoritatea celor 80 pe care le-au câştigat la urne la ultimul scrutin, în 2019. Primul-ministru ar risca să-şi piardă propriul loc din circumscripţia Uxbridge And Ruislip South, la vest de Londra.

Partidul Conservator aflat la guvernare ar câştiga 284 de locuri, iar laburiştii - principalul grup de opoziţie - ar avea 282 de parlamentari, potrivit Agerpres.

Boris Johnson, despre dorința guvernului scoțian de independență: Un astfel de referendum trebuie să aibă loc doar o dată pe generație

Premierul britanic Boris Johnson a spus că referendumurile ar trebui să aibă loc doar o dată pe generație, această declarație fiind dată când a fost întrebat despre un nou scrutin pe tema independenței Scoției, transmite Reuters.

”Singurul lucru pe care vreau să-l spun, ținând cont de experiența mea nemijlocită în această țară, este că referendumurile nu sunt evenimente deosebit de vesele”, a spus Johnson duminică, la BBC.

”Ele nu au vreo deosebită forță de unificare în starea de spirit a națiunii, ar trebui ținute doar o dată pe generație”, a adăugat premirul britanic.