​Bancherii privați responsabili cu împrumuturile președintelui Donald Trump și ale lui Jared Kushner au demisionat din Deutsche Bank, a anunțat instituția financiară, citată de CNN și Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Rosemary Vrablic și Dominic Scalzi și-au prezentat demisiile din Deutsche Bank începând cu sfârșitul anului, acestea fiind acceptate de bancă”, a declarat într-un comunicat Daniel Hunter, purtătorul de cuvânt al băncii.

Vrablic și Scalzi au lucrat împrună timp de ani de zile, de când s-au alăturat Deutsche Bank. Vrablic a luat legătura cu organizația Trump și cu Kushner și și-a asumat relația de creditare a lui Trump de către partea privată a băncii după ce divizia de creditare comercială a încetat să mai facă afaceri cu președintele american.

Deutsche Bank a împrumutat organizației Trump peste 300 de milioane de dolari.

„Am ales să renunț la funcția mea la bancă începând cu 31 decembrie și aștept cu nerăbdare pensionarea mea”, a afirmat Vrablic.

Organizația Trump este investigată de către biroul procurorului din districtul Manhattan și de procurorul general din New York, iar ambele agenții au citat banca pentru relațiile cu compania.

Anchetatorii analizează dacă organizația Trump a indus în eroare creditorul, prin creșterea artificială a valorii unora dintre activele sale, conform documentelor din instanță.

În ultimele săptămâni, doi angajați ai Deutsche Bank au fost chestionați în cadrul anchetei penale despre practicile de creditare.

Citește și: