Brigitte Macron, soția șefului statului francez, a dat rezultate negative joi la testul de Covid și nu prezintă niciun simptom. Cu toate acestea, ea va rămâne în izolare, a declarat cabinetul său pentru AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Testat pozitiv pentru Covid-19 joi, președintele francez Emmanuel Macron se va autoizola timp de șapte zile, precum și mai multe personalități europene, precum șeful guvernului spaniol sau președintele Consiliului European pe care l-a întâlnit săptămâna aceasta, perturbând ordinea de zi a întâlnirilor politice și diplomatice.

După diagnosticul stabilit prin „testele RT-PCR efectuate de îndată ce apar primele simptome”, șeful statului „se va izola timp de 7 zile”, dar „va continua să lucreze și să-și asigure activitățile de la distanță”, a anunțat președinția într-o declarație.

O călătorie a lui Emmanuel Macron în Liban, programată pentru marți și miercuri, este anulată, a declarat Eliseul. El urma să petreacă Revelionul cu soldații francezi ai UNIFIL, Forța Interimară a Națiunilor Unite din Liban și să se întâlnească din nou cu liderii libanezi.