Președintele francez Emmanuel Macron a fost testat pozitiv pentru Covid-19, a anunțat joi dimineață Palatul Elysee, potrivit Reuters.

Emmanuel MacronFoto: Stephane Lemouton-Pool / SIPA / Profimedia

UPDATE 12.47 Brigitte Macron nu are simptomele infecției cu noul coronavirus, dar se va autoizola, a transmis cabinetul soției președintelui.

”Președintele Republicii a fost diagnosticat astăzi pozitiv pentru Covid-19. Diagnosticul a fost pus în urma unui test PCR făcut după apariția primelor simptome”, se spune în comunicatul oficial.

Potrivit sursei citate, președintele se va izola în următoarele șapte zile. Președintele francez își va anula toate evenimentele din următoarea perioadă, inclusiv vizita pe care trebuia să o facă în Liban.

Președinția a spus că, la acest moment, nu se știe cum s-a infectat Macron cu noul coronavirus. Macron a participat la întrunirea șefilor de stat din Consiliul European pe 10-11 decembrie.

Premierul Jean Castex se va autoizola și el deoarece a fost în contact cu Macron în ultimele zile, a spus Gerard Larcher, președintele Senatului Franței.

Premierul spaniol Sanchez a anunțat că se autoizolează și el deoarece a luat prânzul cu Macron luni.

  • Franța a înregistrat oficial, până acum, 2,4 milioane de cazuri de Sars-Cov-2, fiind pe locul 5 în lume din punct de vedere al numărului de infecții, și a raportat peste 59.000 de decese asociate cu Covid-19.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a postat pe Twitter un mesaj în franceză în care îi urează lui Macron însănătoșire grabnică și îi spune că vor lucra împreună pentru a învinge pandemia.