Organizatorul petrecerii sexuale sparte de poliția din Bruxelles vinerea trecută afirmă că politicieni din nouă țări participă frecvent la orgiile sale gay, potrivit The Daily Beast.

David ManzheleyFoto: Captura YouTube

Afirmația a fost făcută de David Manzheley într-un amplu interviu acordat site-ului polonez Onet, serata organizată de acesta în apartamentul său din Bruxelles ducând la demisia europarlamentarului anti-LGBT Jozsef Szajer.

„Multe persoane publice din diverse țări apar la evenimentele mele, inclusiv politicieni polonezi”, a declarat Manzheley pentru Onet, adăugând că „ei au familii și au cerut de la început să fie ținută secretă participarea lor la o orgie gay”.

Manzheley, despre care există informații - pe care el le neagă - că ar fi urmărit pentru fraudă în Polonia, spune că organizează din pasiune „orgii gay de până la 100 de persoane”, relatând însă că a redus numărul de participanți datorită regulilor stricte de combatere a pandemiei din Belgia.

„Avem politicieni din Ucraina, Franța, Germania, Olanda, Luxemburg, Elveția și Spania”, a afirmat Manzheley, precizând însă că „invitații cei mai frecvenți sunt polonezi și unguri”.

Activiștii și Uniunea Europeană critică deopotrivă coaliția de guvernare de dreapta din Polonia condusă de Partidul Lege și Justiție datorită atitudinii tot mai ostile din ultimii ani față de comunitatea LGBT a țării.

Manzheley a spus despre petrecerile sale că aderă la formatul „bareback” însemnând că participanții nu folosesc prezervative, însă insistă că toți au fost testați pentru coronavirus.

Acesta afirmă de asemenea că toți invitații trebuie să participe activ și că niciunuia nu i se dă voie să fie doar spectator. Telefoanele și fotografiile nu sunt permise.

Manzheley spune că l-a cunoscut pe Jozsef Szajer la petrecerea de vinerea trecută și că acesta l-ar fi invitat la propria petrecere sexuală pe care urma să o organizeze în 12 decembrie dar pe care a anulat-o după izbucnirea scandalului.

Jurnaliștii de la Daily Beast notează că nu au reușit să confirme independent afirmațiile lui Manzheley.

Acesta a mai relatat că mulți dintre invitații săi au crezut că polițiștii sunt „de recuzită” pentru petrecere și „participanții au încercat să le desfacă pantalonii”, lucru la care ofițerii au răspuns cu violență.

Manzheley, care a afirmat că urmează cursurile Universității Catolice din Leuven unde realizează un doctorat, spune că drogurile nu sunt permise la petrecerile sale dar că invitații aduc adesea alcool.

Deși susține că numeroși politicieni îi frecventează petrecerile, Manzheley spune că nu este „în mod deosebit interesat de politică”, adăugând că „nu despre asta sunt aceste evenimente”.

Subiectele politice „strică atmosfera orgiei”, afirmă Manzheley.

Citește și: