Procurorii din Stockholm au anunțat că vor clasa investigarea femeii în vârstă de 70 de ani reținută zilele trecute sub suspiciunea că și-a ținut închis fiul adult timp de aproape 30 de ani, transmite Reuters.

Anchetatorii suedezi intrand in apartamentul in care a fost gasit barbatulFoto: Jonathan Nackstrand / AFP / Profimedia Images

Procurorul Emma Olsson a declarat pentru Reuters că nu au fost găsite dovezi privind privarea ilegală de libertate în apartamentul în care a fost descoperit bărbatul în vârstă de 40 de ani și că rănile sale nu pot fi atribuite unor acte violente.

„Investigația noastră criminalistică a apartamentului nu a găsit semne care să sugereze că bărbatul a fost ținut acolo împotriva voinței sale”, a declarat aceasta, adăugând că procurorii nu au găsit „uși sau spații încuiate” și nici echipamente pentru legarea cuiva.

Femeia, care a respins toate acuzațiile, a fost eliberată din arest miercuri, la trei zile după descoperirea bărbatului în apartament de către o rudă.

Potrivit presei suedeze, bărbatul avea răni infectate la picioare, de-abia putea să meargă și să vorbească și nu mai avea practic niciun dinte, mama sa fiind suspectată de maltratare gravă.

„Era urină, mizerie și praf. Se simțea mirosul de mucegai (...) Nimeni nu făcuse curățenie de ani de zile”, a spus ruda care l-a descoperit pe bărbat, citat anonim de Expressen.

Însă procuroarea Olsson afirmă că rănile bărbatului s-au datorat stării proaste de sănătate a acestuia și nu violenței.

Acesta rămâne în continuare în spital pentru îngrijiri medicale iar ancheta urmează să fie clasată în cursul zilei de joi, a mai anunțat aceasta.

„Cel mai important lucru acum este să îi ajutăm pe amândoi și să nu căutăm un țap ispășitor”.

Citește și: