Autoritățile suedeze au anunțat marți arestarea unei femei de 70 de ani suspectată că și-a închis fiul timp de 28 de ani, transmite AFP. Acesta a fost descoperit, potrivit presei suedeze, în apartamentul femeii din periferia Stockholmului, cu plăgi infectate, subnutrit și aproape fără niciun dinte.

Cazul barbatului sechestrat de mama sa, in presa suedezaFoto: Captura aftonbladet

"Mama este suspectată de privare ilegală de libertate și de provocare de răni fizice", a afirmat un purtător de cuvânt al poliției, Ola Österling.

Fiul, în vârstă de 41 de ani, "a fost închis o perioadă foarte lungă de timp" în apartamentul familial din Haninge, a adăugat acesta.

Potrivit cotidienelor Expressen și Aftonbladet, mama sa l-a ținut închis timp de 28 de ani, după ce l-a retras de la școală când avea 12 ani.

"Alerta a fost dată de un membru al familiei, după ce l-a văzut pe fiu", a confirmat parchetul.

Tot potrivit presei suedeze, bărbatul avea răni infectate la picioare, de-abia putea să meargă și să vorbească și nu mai avea practic niciun dinte.

"Era urină, mizerie și praf. Se simțea mirosul de mucegai (...) Nimeni nu făcuse curățenie de ani de zile", a afirmat acest membru al familiei care l-a descoperit pe bărbat, citat anonim de Expressen.

Grămezi de gunoaie permiteau cu greu să te strecori prin apartament, a adăugat ea.

"Sunt șocată, dezgustată dar în același timp ușurată. Am așteptat 20 de ani această zi deoarece am realizat că îi controla complet viața, dar nu mi-aș fi imaginat niciodată la o astfel de amploare", a adăugat ea.

"Sunt doar recunoscătoare că va primi ajutor și că va supraviețui", a adăugat ea.