„Mania” legată de monoliți a făcut înconjurul lumii în ultimele două săptămâni iar acum a fost descoperit un al treilea bloc metalic, scrie Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Situat în vârful Pine Mountain din Atascadero, California, monolitul cu o înălțime de 3 metri a fost descoperit miercuri dimineața, fiind o replică aproape exactă a celor două găsite în Utah și Piatra Neamț în ultimele două săptămâni.

Potrivit presei locale, monolitul din California are 3 laturi, la fel ca și cel descoperit în Utah. Însă spre deosebire de primul monolit descoperit, cel din California nu este înfipt ferm în pământ și ar putea fi doborât cu o împingere mai puternică.

Este deocamdată neclar de unde a apărut noul monolit și când a fost ridicat însă localnicul Ray Johnson a declarat pentru Atascadero News că structura nu se afla acolo marți.

Monolitul misterios din Utah a fost descoperit în 18 noiembrie într-o zonă izolată a statului american de câțiva funcționari publici care numărau oi sălbatice din elicopter.

Structura a dispărut nouă zile mai târziu iar a doua zi după dispariția monolitului din Utah a fost semnalată apariția unui misterios monolit la noi în țară, pe platoul de pe Bâtca Doamnei din Piatra Neamț.

Monolitul descoperit la noi în țară a dispărut după doar 4 zile.

Imagini din satelit arată că monolitul din Utah a apărut cândva între august 2015 și octombrie 2016 însă acestea nu au putut fi folosite pentru a determina dacă și ceilalți doi monoliți se aflau în locul în care au fost găsiți cu mult timp înainte de descoperirea lor.

Toate cele trei structuri par similare cu monolitul din scena faimoasă de la începutul filmului din 1968 al lui Stanley Kubrick „2001: Odiseea Spațială”.

Originea și dispariția ulterioară a primilor doi monoliți rămâne un mister, însă New York Times a scris că artistul american John McCracken ar putea fi creatorul celui din Utah.

McCracken a murit în 2011.