Mai multe publicații străine semnalează apariția unui misterios monolit în Romania, în Piatra Neamț, după ce o structură metalică asemănătoare descoperită în deșertul din Utah (SUA) a dispărut.

Monolit Piatra NeamtFoto: Captura video

Un monolit, o structură metalică de 3-4 metri înălțime a apărut săptămâna trecută pe platoul de pe Bâtca Doamnei, la câțiva metri de cunoscutul sit arheologic al cetății dacice Petrodava, din Piatra Neamț.

Reporterul Ciprian Solomon a spus pentru AFP că fără precedentul monolitului din Utah, unde o structură metalică similară a fost descoperită la mijlocul lui noiembrie, informația cel mai probabil ar fi trecut neobservată.

”Sunt multe întrebări fără răspuns: de ce în Neamț? De ce acum?”, a spus el.

Asta în contextul în care mololitul din SUA ar fi dispărut lunea trecută.

Daily Mail a titrat, scriind despre stâlp: „Acum un misterios monolit în stilul Arthur C Clarke a apărut în România după ce o inexplicabilă structură din metal a dispărut din Utah - deci, cine (sau ce) a pus-o acolo?”.

Potrivit publicației, ca şi în cazul celui din Utah, au fost făcute speculaţii cu privire la o farsă inspirată de romanul „2001: A Space Odyssey” a lui Clarke, care a stat la baza filmului omonim al lui Stanley Kubrick.

ABC News a scris: „Monolitul descoperit în Utah a dispărut misterios peste noapte, o structură similară a fost văzută în România”.

AFP a preluat la rândul său știrea scriind: Mister în jurul unui monolit metalic efemer în România”.