Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a făcut aluzie marţi că ar putea candida din nou la preşedinţia SUA în 2024, afirmând în faţa invitaţilor la o recepţie privată la Casa Albă că, dacă acţiunile de contestare a rezultatului votului eşuează anul acesta, "ne vedem peste patru ani", relatează miercuri dpa, preluată de Agerpres.

Donald TrumpFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Într-o înregistrare video postată pe Facebook de un invitat la respectivul eveniment, Trump le-a spus oaspeţilor săi că el a "câştigat alegerile", iar rezultatele au fost "trucate" împotriva sa, la câteva ore după ce procurorul general William Barr declarase într-un interviu că Departamentul Justiţiei nu a găsit nicio dovadă a vreunei fraude electorale pe scară largă.

"A fost fără îndoială un an neobişnuit. Noi am câştigat alegerile, dar lor nu le place asta", a spus Trump.

Vorbind despre eforturile sale de contestare în justiţie a rezultatelor, Trump a remarcat: "Dar au fost patru ani incredibili!"

"Încercăm să facem încă patru ani, în caz contrar ne vedem peste patru ani", a afirmat Donald Trump. Înregistrarea video a fost postată de un oficial al Partidului Republican din Oklahoma.

Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a declarat marți că Departamentul de justiție (DOJ) și FBI-ul nu au descoperit fraude electorale la un nivel care să fi alterat rezultatul alegerilor din 3 noiembrie, relatează Business Insider.

„Până acum nu am văzut fraudă la o scară care să fi putut determina un rezultat diferit în alegeri”, a declarat Barr pentru Associated Press.