Circa 25 de persoane au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus după ce au participat la o orgie sexuală organizată vineri seara în centrul Bruxellesului și la care au fost prezenți inclusiv un europarlamentar și diplomați, scrie Le Soir.

BruxellesFoto: Hotnews

UPDATE Un europarlamentar ungar a demisionat din Parlamentul European, după ce a participat la o orgie sexuală în Bruxelles

Informația a fost anunțată inițial de cotidianul Dernière Heure și confirmată ulterior de Sarah Durant, purtător de cuvânt al parchetului din Bruxelles.

Parchetul nu a dorit să comenteze aspecte legate de circumstanțele petrecerii sau de persoanele prezente.

Poliția a pătruns vineri seara într-un local situat deasupra unui bar, pe rue des Pierres, unde participanții consumau alcool și stupefiante, potrivit DH.

În momentul intervenției poliției, mai multe persoane erau dezbrăcate, arată DH, iar una dintre ele a încercat să fugă pe o cornișă, dar s-a rănit și a fost prins de o patrulă venită ca întăriri. DH precizează că persoana care a încercat să fugă era un deputat european dintr-o altă țară. Acesta a invocat imunitatea parlamentară ceea ce a antrenat intervenția, în plină noapte, a ministrului belgian al Afacerilor Externe. Cu toate acestea, imunitatea diplomatică nu poate fi invocată în caz de flagrant delict.

Toate persoanele prezente au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor sanitare și eliberate ulterior.

Parlamentul European a afirmat că nu are nicio confirmare legată de informațiile privitoare la participarea unui eurodeputat.

Publicația brusselstimes.com afirmă că majoritatea celor 25 de participanți erau bărbați.