Poliția din Noua Zeelandă a introdus o uniformă cu vălul islamic (hijab) ca opțiune pentru polițistele sale, anunță BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un purtător de cuvânt al poliției neozeelandeze a afirmat că aceasta urmărește crearea unui serviciu „incluziv” care să reflecte „comunitatea diversă” a țării.

Și alte forțe de poliție din lume, precum Poliția Metropolitană a Londrei și Poliția Scoției au introdus o uniformă cu vălul islamic.

În Marea Britanie Poliția Metropolitană a Londrei a introdus opțiunea în 2006 în timp ce cea a Scoției 10 ani mai târziu.

Poliția din Noua Zeelandă a afirmat că a început să dezvolte o uniformă cu hijab la sfârșitul lui 2018 după ce a primit o solicitare în acest sens de la un ofițer care vizita școli gimnaziale.

Polițista Zeena Ali (foto) va fi prima care va purta noua uniformă, aceasta făcând parte din procesul de creare al ei.

Ali, care s-a născut în Fiji și s-a mutat în Noua Zeelandă când era copil, a declarat pentru New Zeeland Herald că a decis să se alăture poliției după atacul terorist de la Christchurch.

„Mi-am dat seama că este nevoie de mai multe femei musulmane în poliție, care să iasă și să susțină oamenii”, a afirmat aceasta, adăugând că „e extraordinar să pot ieși și arăta Noii Zeelanda hijabul ca parte a uniformei mele”.

Citește și: