Autoritățile austriece au arestat suspecți originari din regiunea Caucazului de Nord a Rusiei ca parte a investigației privind atacul terorist de luni seara, a declarat marți ambasadorul Rusiei la Viena, potrivit AFP și Moscow Times.

Atac islamist VienaFoto: Joe Klamar / AFP / Profimedia

Singurul atacator cunoscut al atentatului de luni seara care a ucis patru persoane și rănit alte 22 a fost un susținător al Statului Islamic, potrivit ministerului de interne austriac. Alți 14 suspecți au fost reținuți până acum, potrivit oficialilor austrieci.

„Există informații că printre cei reținuți se numără migranți din țări balcanice, lumea islamică și Caucazul de Nord”, a declarat pentru televiziunea de stat rusă Dmitry Liubinskyi, ambasadorul Rusiei la Viena.

Caucazul de Nord include republicile majoritar musulmane Cecenia, Daghestan și Ingușeția.

„Nu există detalii suplimentare în acest moment”, a precizat Liubinskyi.

Cetățeni ruși nu au fost răniți în atac, potrivit informațiilor disponibile în acest moment, a mai afirmat ambasadorul Rusiei la Moscova.

Atacatorul de la Viena este un tânăr în vârstă de 20 de ani care avea la activ o condamnare pentru implicare într-o organizaţie teroristă, a confirmat ministrul austriac de interne Karl Nehammer pentru agenţia APA.

Președintele rus Vladimir Putin a catalogat atacul terorist din capitala Austriei drept o crimă „crudă și cinică” și a transmis condoleanțe liderilor austrieci.

Citește și: