Tunisia a condamnat joi cu fermitate atacul "terorist" sângeros dintr-o biserică din oraşul francez Nisa şi a anunţat deschiderea unei anchete după "suspiciuni" conform cărora agresorul ar fi de naţionalitate tunisiană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Atac la Nisa (twitter, sursa foto)Foto: Hotnews

Potrivit unor surse apropiate de dosar în Franţa, agresorul, rănit de gloanţe în timpul intervenţiei poliţiei şi arestat, este un migrant tunisian, ajuns recent în Franţa prin insula Lampedusa din Italia.

Trei persoane au murit în acest atac comis în Biserica Notre-Dame din Nisa. O femeie şi un bărbat au fost ucişi acolo cu un cuţit de un bărbat care a stricat 'Allah Akbar' ('Dumnezeu este cel mai mare', în arabă). O altă femeie, grav rănită, a murit într-un bar din apropiere unde se refugiase.

"Tunisia condamnă ferm incidentul terorist de la Nisa şi îşi exprimă solidaritatea cu guvernul şi cu poporul francez", a transmis într-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe.

Subliniind "refuzul oricărei forme de terorism şi de extremism", Tunisia atrage atenţia asupra "exploatării ideologice şi politice a religiilor" şi respinge "orice legătură (între religie) şi terorism", conform comunicatului.

De asemenea, Tunisia a anunţat deschiderea unei anchete.

"A fost luat angajamentul de a deschide o anchetă în urma suspiciunilor conform cărora un tunisian a comis o operaţiune teroristă în afara ţării. Ancheta va continua", a declarat Mohsen Dali, locţiitor al procurorului general de la Tribunalul de primă instanţă de la Tunis, intervievat de AFP pe subiectul atacului de la Nisa.