Un afgan în costum tradițional, înarmat cu un cuțit și considerat amenințător, a fost arestat joi la Lyon (centru-est), a scris AFP, citând o sursă apropiată dosarului, relatează AFP.

LyonFoto: Captura Wikipedia

Bărbatul urma să acționeze, a adăugat aceeași sursă, calificând acest incident drept ”grav” și care a avut loc la scurt timp după atacul cu cuțitul care a ucis joi dimineață trei persoane la biserica Notre Dame.

Persoana arestată „purta un cuțit de 30 de centimetri și părea pregătită să treacă la acțiune”, a mai spus pentru AFP Pierre Oliver, primarul arondismentului 2 din Lyon.

În vârstă de 26 de ani și de naționalitate afgană, bărbatul mergea pe strada Victor Hugo cu un cuțit în mână când a fost arestat, a adăugat procuratura din Lyon.

Acest bărbat, care fusese deja „raportat la serviciile de informații”, potrivit unei alte surse familiare cu cazul, a fost luat în custodie pentru ”posesia unei arme interzise și amenințare cu armă”, a precizat parchetul.

El urmează să fie supus unui examen psihiatric, a declarat o sursă familiarizată cu problema.

Ancheta a fost încredințată poliției judiciare din Lyon, a precizat parchetul, menționând că „investigațiile privind motivațiile, personalitatea și profilul acuzatului sunt în desfășurare”.

În urma atacului din Nisa, o femeie de 70 de ani a fost decapitată, un bărbat care se presupune că era paznicul bisericii și o altă femeie de 40 de ani au murit.

Atacatorul a fost împușcat de poliție în umăr, el fiind acum la spital.