Reprezentanțele diplomatice ale Statelor Unite din Turcia au anunțat vineri suspendarea serviciilor de vize invocând „informații credibile” cu privire la riscul atacurilor „teroriste”, transmit AFP și CBS.

Ambasada SUA din AnkaraFoto: Adem Altan/ AFP/ Profimedia Images

„Misiunea SUA în Turcia a primit rapoarte credibile despre potențiale atacuri teroriste sau răpiri care vizează cetățeni americani și alte naționalități din Istanbul, inclusiv împotriva consulatului SUA, precum și în alte locații din Turcia”, a anunțat ambasada SUA din Ankara într-un comunicat în care anunța suspendarea serviciilor de vize.

Serviciile către cetățenii americani au fost suspendate și în cele cinci reprezentanțe americane în Turcia, inclusiv în ambasada de la Ankara și consulatul general din Istanbul, potrivit aceleiași surse.

În același comunicat, Ambasada SUA a îndemnat cetățenii SUA să „fie foarte vigilenți în locurile în care se pot aduna americani sau străini, inclusiv turnuri de birouri și centre comerciale”.

De asemenea, li se cere să „evite aglomerația” și să „nu iasă în evidență”.

În octombrie 2016, Washingtonul a evacuat familiile personalului lor diplomatic și consular din Istanbul în urma unor rapoarte „care indicau că grupurile extremiste își continuă eforturile de a ataca cetățenii americani din cartierele din Istanbul unde locuiesc sau pe care le frecventează”.

Turcia a fost lovită în 2015 și 2016 de numeroase atacuri mortale atribuite sau revendicate de Statul Islamic, cel mai mare provocând 39 de morți, majoritatea străini, într-un club de noapte de lux din Istanbul, în ajunul Anului Nou 2017.

Citește și: