Marți, președintele Donald Trump a încheiat brusc un interviu cu Lesley Stahl de la „60 de minute” (CBS News) și a refuzat să revină pentru un al doilea interviu alături de vicepreședintele Mike Pence.

Donald TrumpFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

De ce? Kaitlan Collins și Khalil Abdallah, de la CNN, explică: "Trump a ieșit din interviu pentru că era frustrat de întrebarea lui Stahl, a spus o sursă. O altă persoană a spus că a plecat fiindcă cea mai mare parte a interviului se concentra asupra coronavirusului".

Ceea ce are perfect sens având în vedere ceea ce știm despre președinte, spune analistul CNN Chris Cillizza.

Trump este un președinte care, de-a lungul vieții sale, a trăit într-o bulă creată de sine. Păstrează un cerc interior foarte strâns, pe care îl populează, în primul rând, cu membri ai familiei și cu „yesmani” bărbați și femei. Oricine se îndepărtează de povestea preferată - care este, întotdeauna, „ești grozav, domnule președinte” - este fie împins afară din cercul său interior, fie concediat.

Tocmai de aceea Ivanka Trump a stârnit multe zâmbete când a spus luni că tatăl ei „de fapt vrea să audă păreri de la oameni care nu sunt de acord cu el”.

Această bulă se extinde, de obicei, la interviurile media pe care președintele alege să le acorde. Marți dimineață, Trump a apelat la „Fox & Friends”, emisiunea de dimineață de pe rețeaua conservatoare de cablu care funcționează efectiv ca o echipă de majorete pentru președinte și toate politicile sale.

Miercuri seara, el va apărea la o emisiune de o oră găzduită de Eric Bolling de la Sinclair Broadcast Group, un alt punct TV conservator.

Potrivit corespondentului de la Casa Albă al CBS News, Mark Knoller, Trump i-a acordat postului Fox News de 10 ori mai multe interviuri de când a devenit președinte. Iată numărul lui Knoller:

Fox News (toate platformele): 115

Wall Street Journal: 10

NBC / CNBC: 9

Washington Post: 8

Reuters: 8

New York Times: 8

ABC: 7

CBS: 7 (inclusiv interviul de marți „60 de minute”)

Associated Press: 2

CNN: 0

Pe măsură ce alegerile din 2020 s-au apropiat - și sondaj după sondaj sugerează că Trump este devansat clar de fostul vicepreședinte Joe Biden - președintele s-a retras din ce în ce mai adânc în limitele confortabile ale lumii mediatice conservatoare - unde este încă descris ca un câștigător luptând pentru America, iar democrații și mass-media sunt forțe profund corupte, acoperind diverse activități ilegale, spune Cilizza pe CNN.

Dar, ocazional, Trump este forțat să iasă din acea bulă, în speranța de a ajunge la alegători în afara bazei sale hardcore. Și atunci apare problema. Pentru că jurnaliștii din afara bulei autoafirmative a lui Trump pun întrebări reale și dure. Întrebări despre manipularea greșită a coronavirusului. Întrebări despre problema său de a spune adevărul. Întrebări despre obiceiurile sale discutabile de Twitter.

Săptămâna trecută, Trump a intrat în dialog Savannah Guthrie de la NBC. Și, previzibil, nu i-a mers bine lui Trump. Mai ales pentru că Guthrie a refuzat să-l lase să spună doar lucruri care erau neadevărate. Trump a generat din nou știri - nu din cele convenabile - cu refuzul său de a renega QAnon, o teorie a conspirației pe internet pe care FBI a etichetat-o ​​ca o potențială amenințare teroristă internă.

Trump, înțepat, a răspuns așa cum face întotdeauna - cu atacuri personale.

Trump, fiind Trump, a postat pe Twitter un fragment de videoclip cu Stahl care nu purta o mască, ca dovadă a presupusei ipocrizii în mass-media. O persoană familiarizată cu situația a declarat pentru CNN că videoclipul postat de Trump a venit imediat după încheierea interviului de către Trump.

După cum au remarcat Collins și Abdallah: "Stahl nu se întorsese încă pentru a-și lua obiectele personale să-și pună masca la loc. Avea o mască pusă de când a intrat în Casa Albă și chiar înainte de începerea interviului."

De asemenea, Trump a amenințat, prin intermediul Twitter, că „mă gândesc să postez interviul meu cu Lesley Stahl de 60 de minute”, pentru a prezenta realitatea.

Ceea ce ar putea face! Dar interviul aproape sigur nu va arăta niciun fel de prejudecată. Mai degrabă, va arăta că Stahl pune întrebări dure (și corecte!) Despre modul în care Trump a tratat Covid-19, care a îmbolnăvit peste 8 milioane de americani și a ucis peste 221.000.

Deoarece Trump este rareori forțat să iasă din bula sa de fantezie, el nu poate suporta atunci când reporterii adevărați îi pun întrebări reale. Așa că și-a luat mingea și s-a dus acasă. (CNN)