Tânărul care l-a decapitat pe profesorul francez pentru că a arătat caricaturi cu profetul Mohamed la ore a trimis un SMS tatălui unei eleve care s-a plâns cu privire la imagini, a spus marți o sursă din cadrul poliției, relatează Reuters.

Liceul unde preda profesorul decapitat in ParisFoto: Blondet Eliot/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sursa a spus pentru Reuters că nu este clar dacă tatăl a răspuns SMS-ului ucigașului.

Profesorul de istorie Samuel Paty a fost decapitat vineri în fața școlii la care preda în Conflans-Sainte-Honorine de către un tânăr cecen în vârstă de 18 ani.

Procurorii au spus că atacatorul, împușcat mortal de către poliție imediat după atac, a vrut să îl pedepsească pe profesor pentru că le-a arătat elevilor, luna aceasta, caricaturi cu profetul Mohamed la ora de cultură civică care avea ca temă libertatea de expresie.

BFM TV a relatat marți că tatăl care l-a criticat pe profesor într-un video pe social-media a avut un schimb de mesaje cu ucigașul pe Whatsapp în zilele anterioare atacului.

Profesorul decapitat a fost ținta unei campanii furioase pe rețelele de socializare înainte de a fi ucis.

Tatăl, care a fost reținut de poliție, a postat un video pe Facebook în care spunea că vrea ca profesorul să fie înlăturat, au spus procurorii în weekend.

Bărbatul a fost de asemenea la directorul școlii pentru a se plânge și a postat pe Facebook un nou video în care dădea numele profesorului și numele școlii.

Crima a șocat Franța, aducând aminte de atacul din 2015 de la revista de satiră Charlie Hebdo.

Persoanele publice au catalogat crima drept un atac la adresa Republicii și la valorile franceze, iar Paty a primit postum ordinul ”Legiunea de Onoare”.

Citește și:

15 persoane arestate în legătură cu uciderea profesorului Samuel Paty / Ucigașul ar fi plătit elevi pentru a-i arăta care este profesorul