Polițiștii francezi au arestat 15 persoane ca parte a investigației legate de uciderea profesorului Samuel Paty vinerea trecută de către un refugiat cecen, transmite AFP citând o sursă judiciară.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai mulți indivizi au fost reținuți luni, printre aceștia numărându-se o persoană care „a fost deja condamnată pentru acte teroriste și a declarat că a fost în contact cu autorul crimei cu ceva timp înainte de comiterea acesteia” și patru studenți.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, profesorul a fost „indicat” atacatorului, Abdoullakh Anzarov, un cecen rus de 18 ani, „de către unul sau mai mulți elevi” înainte de atac, în schimbul banilor.

Poliţia franceză a lansat luni dimineaţă operaţiuni împotriva a „zeci de indivizi” suspectați de extremism islamic, a anunţat ministrul de interne Gérald Darmanin, potrivit AFP, acestea urmând să continue în zilele următoare.

După asasinatul de vineri, „mai mult de 80 de anchete” au fost deschise pentru ură în mediul online şi au avut loc arestări, a adăugat ministrul, afirmând că vrea să dizolve câteva asociaţii, printre care Colectivul contra islamofobiei în Franţa (CCIF).

Citește și: