Senatorii republicani au anunțat joi că intenționează să îl convoace pe șeful Twitter, Jack Dorsey, pe 23 octombrie, pentru a explica blocarea articolelor nefavorabile candidatului la președinție democratic Joe Biden pe platforma sa, relatează AFP.

Jack DorseyFoto: Captura YouTube

Comisia Judiciară a Senatului, unde republicanii sunt majoritari, va vota „marți pentru a-l cita pe Jack Dorsey” să se înfățișeze în fața sa vinerea următoare, a declarat senatorul Ted Cruz la Fox News.

El trebuie să „explice de ce Twitter abuzează de puterea sa pentru a reduce la tăcere presa și pentru a acoperi acuzațiile de corupție”, a adăugat el, referindu-se la decizia rețelei de socialziare de a bloca distribuirea articolelor New York Post.

Scandalul a pornit după ce New York Post a publicat e-mail-uri care ar fi fost recuperate ilegal de pe un computer unde erau stocate mesaje, fotografii și înregistrări video personale ale fiului lui Joe Biden, Hunter Biden.

Aceste mesaje au relansat acuzațiile lansate la adresa candidatului democrat la Casa Albă de tabăra lui Donald Trump, potrivit cărora ar fi ajutat grupul ucrainean Burisma să scape de anchete legate de corupție. Hunter Biden a făcut parte între 2014 și 2019 din consiliul de supraveghere al societății specializate în gaze naturale.

Twitter a blocat distribuirea articolului afirmând că acesta conține documente care încalcă două dintre regulile sale: să nu se publice date personale (e-mail, numere de telefon) și să nu se publice elemente piratate.

"Nu dorim să încurajăm piratarea autorizând difuzarea de documente obținute ilegal", a explicat compania, pe contul său dedicat securității, reamintind că discutarea articolului nu este interzisă, ci doar distribuirea sa.

Citește și:

Nou scandal de campanie în SUA: Facebook și Twitter, acuzate că au blocat un articol controversat legat de Joe Biden / Șeful Twitter: Comunicarea companiei, „inacceptabilă”