Ca multe persoane care și-au făcut planuri pentru concediu anul acesta, Jesse Takayama și-a văzut vacanța de vis stricată de pandemia de COVID-19 dar, după o ședere neprevăzută de șapte luni în Peru, bărbatul a primit aprobarea să viziteze Machu Picchu, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Takayama, un rezident al orașului japonez Osaka, a ajuns în Aguas Calientes - orășelul din care majoritatea turiștilor își încep expediția către Machu Picchu - în 14 martie.

Bărbatul avea deja un bilet pentru a intra în situl ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO încă din 16 martie dar guvernul peruan a decis închiderea sa în aceeași zi.

Takayama a rămas blocat în țară. Japonezul, un instructor de box în vârstă de 26 de ani, a devenit un rezident al Aquas Calientes unde a închiriat un apartament în ultmele șapte luni. Deși închiderea granițelor l-a împiedicat să viziteze alte țări din America de Sud, acesta a încercat să profite de experiență și a vizitat alte atracții din Peru.

Japonezul a predat chiar lecții de box copiilor locali cu care s-a împrietenit în noul său oraș. Însă acesta și-a luat gândul că va mai putea vizita Machu Picchu după ce a început să rămână fără bani și contempla să se întoarcă în Japonia.

Însă o firmă de turism locală care a auzit de cazul său a făcut un apel la ministerul culturii peruan și a obținut aprobare ca bărbatul să poată vizita situl de regulă aglomerat aproape de unul singur, acesta fiind însoțit de doi fotografi care au documentat experiența sa.

„M-am gândit că n-o să ajung niciodată la (Machu Picchu) dar toată lumea a rugat guvernul și orașul iar acestea mi-au acordat o permisiune super specială”, a scris acesta pe Instagram, adăugând că „peruanii sunt atâââât de cumsecade. Vă mulțumesc tuturor atâââât de mult!”.

„Cetățeanul japonez a intrat împreună cu șeful parcului pentru a putea face acest lucru înainte de a se întoarce în țara sa”, le-a declarat reporterilor ministrul culturii peruan, Alejandro Neyra.

Neyra a adăugat că autoritățile intenționează să redeschidă Mach Picchu pentru vizitatori cu o capacitate redusă de 30% dar nu a oferit o dată exactă pentru deschiderea monumentului incaș.

Citește și: