Donald Trump a declarat joi că nu va participa la a doua dezbatere prezidențială cu contracandidatul Joe Biden după ce comisia responsabilă de organizarea confruntării a anunțat că aceasta se va desfășura virtual după ce președintele american a fost testat pozitiv cu coronavirusul, transmite CNN.

Donald TrumpFoto: captura video

„Nu o să particip la o dezbatere virtuală”, a declarat președintele Trump în cadrul unui interviu acordat Fox Business, adăugând că „nu o să-mi pierd timpul cu o dezbatere virtuală”.

Comentariile lui Trump pun sub semnul întrebării desfășurarea celei de-a doua dezbateri prezidențiale după ce organizatorii au făcut modificări majore pentru a asigura desfășurarea în condiții de siguranță a acesteia.

Organizarea confruntării în format virtual a fost considerată necesară de comisia de dezbateri date fiind incertitudinile legate de sănătatea președintelui american.

„A doua dezbatere prezidențială va fi organizată sub forma unei întâlniri de tip town hall în care candidații vor participa de la distanță”, a anunțat comisia într-un comunicat.

„Participanții la întâlnire și moderatorul Steve Scully de la rețeaua C-Span se vor afla la Centrul Arsht de Arte ale Spectacolului din Miami, Florida”, au precizat organizatorii dezbaterii.

Anunțul comisiei a fost făcut la câteva ore după ce vicepreședintele Mike Pence și candidatul democrat pentru vicepreședinție, senatoarea democrată Kamala Harris, au participat la o dezbatere despărțiți de un separator din plexiglas.

Citește și: