Starea de sănătate a președintelui american Donald Trump, diagnosticat cu Covid-19, continuă să se „amelioreze” și ar putea ieși din spital de luni, a informat duminică echipa de medici care îl îngrijește pe liderul de la Casa Albă, transmite AFP.

Donald TrumpFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Nivelul de oxigen al președintelui american a scăzut în două rânduri după apariția simptomelor, dar acum este mai bine și nu mai are febră, a declarat medicul Sean Conley, într-o conferință susținută în fața spitalului militar Walter Reed.

„La fel ca la orice altă boală, există urcuşuri şi coborâşuri”, a spus el.

Donald Trump, care are 74 de ani, rămâne sub tratament cu medicamentul antiviral remdesivir, care împiedică replicarea virusului, şi i se administrează de asemenea dexametazonă, un medicament din familia corticoizilor utilizat pentru tratarea cazurilor severe, a precizat doctorul Sean Dooley.

„Astăzi, el se simte bine, este în picioare şi activ”, a adăugat un alt medic, Brian Garibaldi, în cadrul conferinţei de presă. „Obiectivul nostru pentru această zi este să-l facem să mănânce, să se hidrateze şi să-l ținem departe de pat pe cât posibil, astfel încât să fie mobil şi să se simtă bine”, a spus el.

„Speranţa noastră este să-l scoatem din spital mâine şi să continue tratamentul la Casa Albă”, a adăugat dr. Garibaldi.

Președintele american a petrecut o a doua noapte la spitalul militar Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington, iar starea sa s-a ameliorat, după cum a anunțat chiar el și conform ultimelor informații furnizate de doctorul său, care a spus că echipa medicală „rămâne prudent optimistă” pentru următoarele zile.

Donald Trump, care candidează pentru un al doilea mandat pe 3 noiembrie, a anunţat în noaptea de joi spre vineri că a fost testat pozitiv cu Covid-19 şi şi-a întrerupt campania. Mai mulţi membri ai anturajului său sunt de asemenea infectaţi, inclusiv soţia sa Melania.

CITEȘTE ȘI: