Președintele american Donald Trump, testat pozitiv cu coronavirus, va fi internat într-un spital de la periferia Washingtonului „pentru câteva zile”, a anunțat vineri Casa Albă, potrivit AFP.

Donald Trump cu mascaFoto: Alex Edelman / AFP / Profimedia Images

Trump va fi mutat la un spital militar pentru a primi tratament contra Covid-19, respectiv într-un pavilion special din cadrul Centrului medical militar Walter Reed din Bethesda (Maryland), a precizat un oficial de la Casa Albă pentru Reuters.

Potrivit acestuia, Trump (în vârstă de 74 de ani) va fi spitalizat pentru următoarele câteva zile, ca „măsură de precauție”.

„Ca măsură de extremă prudență și la recomandarea doctorului său și a experților medicali, președintele va lucra din birourile prezidențiale de la (spitalul) Walter Reed în următoarele zile”, a declarat și purtătoarea de cuvânt a președintelui SUA, Kayleigh McEnany.

El a fost transportat la Centrul medical Walter Reed cu elicopterul armatei, Marine One.

Casa Albă: Trump suferă de oboseală, dar are moralul bun. Este tratat cu un medicament experimental

Președintele Donald Trump primește un tratament experimental împotriva Covid-19, anticorpi de sinteză, și are „moralul bun”, chiar dacă este obosit, anunțase anterior medicul Casei Albe, potrivit AFP.

„În această după-amiază, președintele continuă să se simtă obosit, dar are moralul bun”, a declarat Sean Conley, medicul președintelui, într-un comunicat.

El a informat că i-a injectat preşedintelui o doză dintr-un cocktail experimental dezvoltat de laboratorul Regeneron şi care a dat rezultate preliminare încurajatoare în teste clinice pe un mic număr de pacienţi.

Președintele american a primit cea mai mare doză, de 8 miligrame.

De asemenea, potrivit medicului, Donald Trump a mai luat zinc, vitamina D, famotidină, melatonină și aspirină.

Mai mulţi experţi îl examinează pe preşedinte şi vor face recomandări pentru „etapele următoare”, a adăugat medicul Sean Conley.

Acesta a mai precizat că Melania Trump, şi ea contaminată, suferă de o „tuse uşoară şi dureri de cap”.

Însă medicul nu a oferit mai multe detalii cu privire la simptomele președintelui Trump, dincolo de oboseala manifestată.

Vineri dimineață, președintele american Donald Trump a anunțat, pe contul său de Twitter, că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, soția sa Melania fiind și ea infectată cu Sars-Cov-2.