Președintele rus Vladimir Putin a apreciat vineri, într-un mesaj personal adresat lui Donald Trump, că "vitalitatea sa" îi va permite să depășească "periculosul" nou coronavirus, după ce liderul american a fost testat pozitiv, scrie AFP.

Donald Trump si Vladimir Putin, la HelsinkiFoto: Captura Facebook

"Sunt convins că vitalitatea dvs naturală, vigoarea sufletului dvs și optimismul dvs vă vor ajuta să învingeți acest periculos virus", a afirmat președintele rus, într-o telegramă trimisă omologului său american, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Câteva minute mai târziu, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, a afirmat că Rusia îi dorește "președintelui Trump o recuperare rapidă și ușoară".

Peskov a mai spus că Vladimir Putin se gândește dacă să se vaccineze împotriva noului coronavirus, în condițiile în care Moscova susține că a dezvoltat un vaccin eficient, denumit Sputnik-V.

"Când o va face, o vom anunța", a adăugat Peskov.

Denumit Sputnik-V - o referință la primul satelit din istorie, conceput de URSS - acest vaccin a fost primit cu scepticism în lume, în special pentru că nu a atins faza finală a testelor.

Putin a anunțat anterior că fiica sa s-a vaccinat, la fel ca numeroși alți responsabili ruși.

Testele finale sunt încă în curs pe zeci de mii de persoane, dar Rusia a decis să folosească deja vaccinul, pe bază de voluntariat, pentru personalul medical.

Rusia, ca și numeroase alte țări europene, se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.