Artista belgiană, Delphine Boel, recunoscută recent ca al patrulea copil al fostului rege Albert al II-lea după un test ADN, va avea acum titlul de prințesă, a hotărât joi justiția belgiană, relatează AFP.

Albert al II lea al BelgieiFoto: Wikipedia

Această victorie în fața Curții de Apel de la Bruxelles, ultimul pas într-o luptă de șapte ani, a fost confirmată pentru AFP de către avocatul lui Boël, Marc Uyttendaele și de o sursă judiciară. Artistul plastic în vârstă de 52 de ani va purta numele de familie Saxe-Cobourg, cel al familiei regale, a spus avocatul.

Delphine Boël s-a născut din relația de aproape douăzeci de ani pe care mama ei, Sibylle de Sélys Longchamps, a avut-o cu Albert între anii 1960 și 1970. Acesta din urmă era atunci prinț moștenitor, căsătorit din 1959 cu viitoarea regină Paola.

Fostul suveran, care a domnit din 1993 până în 2013 și este tatăl actualului rege, Philippe, a negat această filiație ani de zile, până când justiția l-a obligat să facă un test ADN în 2019.

Rezultatul testului a fost în cele din urmă făcut public la inițiativa sa în 27 ianuarie. „Concluziile științifice indică faptul că este tatăl biologic al doamnei Delphine Boël”, au anunțat apoi avocații săi.

De acum înainte, doamna Boël „vrea să aibă exact aceleași prerogative, titluri și calități ca și cei doi frați ai săi (Philippe și Laurent) și sora ei(Astrid)”, a explicat pe 10 septembrie avocatul ei Marc Uyttendaele.