Comisia responsabilă de organizarea dezbaterilor electorale din Statele Unite a anunțat miercuri implementarea unor măsuri suplimentare pentru „menținerea ordinii” în timpul următoarelor dueluri televizate, a doua zi după dezbaterea plină incoerență și plină de invenctive dintre Joe Biden și Donald Trump, potrivit AFP.

Trump si BidenFoto: Captura

"Dezbaterea de aseară a arătat clar că trebuia adăugată o structură suplimentară la formatul viitoarelor dezbateri pentru a asigura o discuție mai încadrată", a declarat organismul independent într-un comunicat.

Pentru prima oară, Trump și Biden au apărut pe scenă împreună, la Cleveland. Ceea ce a urmat nu a fost tocmai o ”dezbatere”, ci mai curând o luptă în noroi, în care Trump a reușit să-l târască pe Joe Biden, relatează New York Times.

Ton ridicat, întreruperi și adesea schimburi de replici incoerente, cei doi intervenind unul peste altul. Cam asta a rezultat din ciocnirea dintre cei doi.

În încercarea de a recupera în sondajele care îl arată pe Biden înaintea sa, Trump și-a asumat din start rolul preferat al agresorului, atacându-l inclusiv pe moderatorul dezbaterii, jurnalistul Chris Wallace.

Biden a renunțat și el la tonul de obicei extrem de calm și civilizat pentru a face față stilului adversarului și a înscrie puncte. Jocul de scenă a fost și el important, democratul vorbind și el peste Trump atunci când era întrerupt, întorcându-se mereu spre camera video.

În esență, spectacolul nu prea a avut nimic de-a face cu dezbaterea de idei. New York Times mai notează că în pofida atacurilor de luni de zile lansate de Trump cu privire la starea mentală, Biden nu s-a încurcat.

În același timp, Trump nu a părut să facă vreun efort în a cuceri alegători din afara bazinului său electoral. Greu de spus care mai este impactul unei confruntări atât de haotice și lipsite de substanță, cu atât mai mult cu cât 90% dintre alegători spun că deja au decis cu cine votează în 3 noiembrie. CNN l-a dat totuși câștigător pe Joe Biden. Prezentăm mai jos câteva momente cheie ale spectacolului electoral.