Cu doar câteva ore de întâlnire mare față în față între cei doi candidați, tensiunea a crescut brusc, cele două tabere acuzându-se reciproc de minciuni.

Alegeri SUAFoto: Agerpres/AP

Joe Biden nu poartă o cască ascunsă în ureche și nu a cerut mai multe pauze în timpul dezbaterii sale cu Donald Trump, a declarat o purtătoare de cuvânt a candidatului democrat după atacaruile echipei de campanie a lui Trump, potrivit AFP

„Bineînțeles că nu poartă căști și nu am cerut niciodată pauze” în timpul dezbaterii care trebuia să dureze 90 de minute, a declarat Kate Bedingfield, managerul echipei lui Biden, citat de un reporter de la Washington Post.

Potrivit echipei de campanie a lui Donald Trump, cei care conduc campania lui Joe Biden au fost de acord cu o inspecție prealabilă dezbaterii pentru a se asigura că cei doi candidați nu vor purta căști electronice în ureche, dar că aceștia s-ar fi răzgândit.

Potrivit taberei președintelui, Biden a solicitat, de asemenea, „câteva pauze în timpul dezbaterii, de care președintele Trump nu are nevoie”.

Aceste afirmații au fost respinse categoric de echipa candidatului democrat. Pe de altă parte, a declarat Bedingfield, citată de Washington Post, echipa lui Trump l-a rugat pe moderatorului dezbaterii, pe Chris Wallace, să nu menționeze numărul deceselor Covid în timpul dezbaterii.

După luni de zile în care și-au aruncat tot felul de acuze și invective, a sosit ora confruntării față în față: Donald Trump și Joe Biden se întâlnesc marți noapte în dezbatere, cu 35 de zile înainte de alegerile prezidențiale americane, într-o tensiune foarte mare, potrivit AFP.

Zeci de milioane de americani vor avea ochii ochii țintuiți pe ecranele lor pentru această primă dezbatere între președintele republican, în vârstă de 74 de ani, și fostul vicepreședinte democratic, în vârstă de 77 de ani.

Dacă impactul lor asupra votului rămâne adesea limitat, aceste întâlniri sunt punctele culminante ale campaniei electorale, de la primul tête-à-tête televizat organizat acum 60 de ani la Chicago între John F. Kennedy și Richard Nixon.

În Cleveland, Ohio, un stat cheie care ar putea înclina într-un fel sau altul balanța, cei doi se vor întâlni pe scenă timp de 90 de minute, sub privirea atentă a reporterului Fox News, Chris Wallace, figură respectată în ambele tabere.

Rămas în urmă în sondaje de săptămâni bune, Donald Trump speră la o seară bună – sau la un pas greșit spectaculos din partea adversarului său democrat – pentru a reveni.